Mii de studenţi din Timişoara sunt obligaţi să plătească transportul cu trenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii din anul întâi care învaţă la Timişoara, la stat sau cu taxă, sunt nevoiţi să plătească bilet întreg ori de câte ori vor să călătorească cu trenul. Bobocii nu şi-au primit nici acum cupoanele de călătorie pentru a beneficia de reducerile care li se cuvin.

Studenţii din anul întâi aşteaptă de la începutul anului universitar să primească tichetele de călătorie pentru a putea beneficia de o reducere pentru transportuul în comun. „Normal, ele trebuie să sosească până în decembrie. Legitimaţiile de student au fost vizate, dar nu sunt cupoane. Pe cei din anii mai mari nu îi afectează pentru că le mai pot folosi pe cele de anul trecut. Pentru cei aproape 4.000 de studenţi din anul întâi este o problemă", a spus Anca Babeţi, vicepreşedintele Organizaţiei Studenţeşti din Universitatea de Vest din Timişoara. O parte dintre bobocii de la UVT, cei care învaţă la facultăţile cu mai puţin studenţi au fost mai norocoşi. Aceştia au primit cupoane rămase pe stoc din anii precedenţi. Nu la fel s-a întâmplat la Universitatea Politehnica din Timişoara unde aproape 3.000 de tineri aşteaptă şi ei să îşi poată folosi reducerile pentru călătorie. Aici studenţii din anul întâi nu au primit tichete rămase pe stoc, neexistând suficiente cupoane pentru a fi împărţite fără discriminare.

Situaţia se va rezolva de îndată ce aceste cupoane vor fi livrate de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite