Soluţii pentru problema ţiganilor: şcoala şi istoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile şi reprezentanţii ONG-urilor din domeniu caută soluţii cu care să lupte împotriva problemelor cu care se confruntă romii.

Cititi si: Romii au aruncat şampania şi parfumul

Organizaţiile care, teoretic, se ocupă cu problemele ţiganilor nu fac aproape nimic înjh realitate. Şeful Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş, Csaltos Iosif Dima, a spus deschis că eforturile clamate de ONG-uri nu se văd în realitate.

Totuşi autorităţile au căzut de comun acord că trebuie căutate în continuare soluţii pentru integrarea ţiganilor cu atât mai mult cu cât Uniunea Europeană pune la bătaie sume enorme pentru acest scop.  Unele autorităţi propun angajarea unor reprezentanţi ai etniei care să gestioneze problema.

Expert în istoria ţiganilor

Preşedintele Asociaţiei Generaţie Tânără, Mariana Petersel propune integrarea romilor prin şcoală. Petersel crede că aceasta este soluţia cea mai bună pentru schimbarea mentalităţilor în etnie.

„Aş încerca să încep acestă reconversie de intrare într-o societate democratică cu copiii, pe care nu i-aş învăţa cu profesori romi, cu mediatori culturali romi, ci i-aş aduce în societatea normală românească. De ce trebuie să am oameni de etnie romă care se ocupă de ei şi de ce să nu încercăm noi cu dragoste să-i creştem”, a spus Petersel.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite