Pe ce telefoane mobile de fiţe îşi cheltuie banii timişorenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de timişoreni s-au înghesuit în aceste săptămâni la dealerii de telefonie mobilă pentru a-şi cumpăra unul dintre cele mai în vogă telefoane ale momentului.

Sunt dispuşi să dea sute de euro pentru un telefon „deştept". Timişorenii s-au înghesuit să cumpere iPhone 4. Dealerii serviciilor de telefonie spun că se vând sute de telefoane, săptămânal. Notorietatea mărcii este principalul motiv pentru care oamenii cumpără telefoanele scumpe
Telefonul care a făcut furori la Timişoara se vinde ca pâinea caldă, cu sutele pe săptămână, şi este disponibil numai împreună cu un abonament de telefonie care începe de la 29,99 euro. Toate cele trei principale operatoare de telefonie mobilă au confirmat că telefonul este lider în vânzări în ceea ce priveşte smartphone-urile.

Fan al tehnologiei

Marius Condrea este un fan înfocat, atât a smartphone-urilor, cât şi a firmei care produce iPhone. El şi-a cumpărat un telefon de aproape 3.000 de RON pentru că spune că spune că aplicaţiile sunt de neînlocuit. "Pe iPhone îmi pot plăti aplicaţiile pe care vreau să le folosesc. Pe alte telefoane, astea sunt gratis. Evident, ceea ce e gratuit e de proastă calitate. Pe mobil am toate aplicaţiile de care am nevoie, de la soft de nevigare pe internet şi până la editor foto", povesteşte acesta.

Marius nu s-a oprit numai la a-şi cumpăra un "telefon deştept". Odată cu acesta, el şi-a achiziţionat şi tableta pe care îşi poate transfera pozele. "Eu sunt fotograf de nunţi. Pe tableta de la aeeaşi firmă ot să îmi transfer pozele fără fir. Cred că strategia de marketing a firmei şi-a făcut efectul asupra mea", a declarat acesta. Bărbatul spune că îşi schimbă telefoanele odată pe an, pentru că vrea să aibă tot timpul ultima tehnologie în materie de telefoane.

image

 Abonament, de la 30 de euro

Cel mai în vogă telefon din Timişoara este iPhone. De la lansarea acestuia, la sfârşitul anului trecut, reprezentanţii serviciilor de telefonie au vândut mii de exemplare. „Înainte era nebunie, când s-a lansat. Şi acum mai merg însă. Abonamentele pornesc de la 29 de euro iar preţul telefonului diferă în funcţie de tipul de abonament. Astfel, un telefon poate ajunge şi până la sute de euro", povesteşte Dacian Crîstea, reprezentant al unei firme de telefonie mobilă.

Telefon pentru oameni de afaceri

„Se vând ca şi pâinea caldă. Săptămânal, vindem până la 100 de telefoane. Deobicei, clienţii caută ultima generaţie de telefoane de pe piaţă. Faţă de alte smartphone-uri cu ecran din plastic, Iphone-ul are ecranul din sticlă. Clienţii mai sunt fascinaţi de acurateţea touch-screen-ului. Segmentul de clienţi care cumpără aceste telefoane sunt oamenii de afaceri. Sunt însă clienţi care îşi achiziţionează telefonul pentru că este la modă", a explicat Cosmin Minescu, un vânzător de iPhone cu experienţă

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite