VIDEO Taxă de intrare de 1 leu în magazin, soluţie anticriză patentată la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinul are acum doar clienţi serioşi
Magazinul are acum doar clienţi serioşi

Un om de afaceri pragmatic din Timişoara a găsit o soluţie bizară pentru a-şi creşte vânzările: taxă la intrare în magazin. Cu vânzări tot mai mici şi tot mai multe obiecte furate, Tiberiu Varga a luat o măsură drastică: oricine îi trece pragul trebuie să plătească o taxă de un leu. Se dă chitanţă, dar şi bonus pentru cumpărături.

Tiberiu Varga este unul dintre cei mai vechi vânzători timişoreni de obiecte artizanale. De la bibelouri şi statuete de bronz, până la tablouri şi ceramică, magazinul a ajuns cunoscut în tot oraşul. Ca atare, numărul vizitatorilor nu a fost niciodată o problemă şi nici profitul, asta până la apariţia crizei economice şi a hoţilor.

„Mi-a mers foarte bine înainte de criză. Magazinul a fost plin de vânzători şi nu de gură cască. Acum magazinul meu de rarităţi a ajuns un fel de Mecca”, se plânge Tiberiu Varga.

Cu vânzări tot mai mici şi tot mai multe obiecte furate, Tiberiu Varga a luat o măsură drastică: oricine îi trece pragul trebuie să plătească o taxă de un leu. Se dă chitanţă, dar şi bonus pentru cumpărături.


Măsură drastică

În cazul în care clientul cumpără un obiect, el primeşte înapoi doi lei, iar următoarea intrare în magazin va fi gratuită. „Cred că ideea mea este unică, cel puţin în România. E o soluţie la probleme. Dacă nu ar fi existat taxa asta, atunci ar fi trebuit să angajez paznici. Pierderile din furturi sunt foarte mari. Au dispărut monede vechi, broşe şi mici statuete. Acum ştiu că leul îl plătesc doar cei serioşi. Magazinul e mai gol, dar nu mai sunt nici eu atât de aglomerat. Afacerea merge mai bine, dar tot mai bine era în vremurile fără criză. E incredibil cum au reacţionat timişorenii la criza asta”, mai spune Tiberiu Varga.

Modelul de taxă de intrare urmează să fie implementat zilele acestea şi în alte magazine de obiecte de artizanat care traversează momente la fel de tulburi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite