Un imperiu imobiliar, cu profit de sute de mii de euro, distrus nu din lăcomie, ci „de dragul meseriei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorul imobiliar Dumitru Sorin Neagoe a ajuns la un nivel la care alţii nici măcar nu îşi permit să viseze. Când era însă în culmea succesului, familia Neagoe a pierdut tot. Întrebat de ce nu s-a oprit în momentul în care a ajuns la un anumit nivel, patronul Italrom a explicat ce l-a făcut să meargă înainte.

Italrom a luat fiinţă imediat după 1990 şi a prins lucrări foarte mari, cum ar fi sediul BRD, Universitatea Drăgan din Lugoj sau casa de bătrâni Adam Muller Guttenbrunn. În paralel, Neagoe şi fiul său au cumpărat terenuri şi au ridicat blocuri pe care le-au vândut ulterior. Italrom a ajuns la peste 300 de angajaţi şi un profit anual de aproape un milion de euro.

Afacerea Italrom a fost ruinată în momentul în care Neagoe a cumpărat de la baştanul Ionelaş Cârpaci un teren de 900 de metri pătraţi. Neagoe a construit un bloc de trei milioane, iar ulterior s-a aflat că terenul de sub clădire aparţine de fapt Primăriei Timişoara şi a fost luat cu acte false. Apartamentele construite cu credit bancar nu au fost vândute, datoriile creşteau, iar firma a intrat în faliment şi „imperiul” imobiliar a fost distrus.

„Am investit tot timpul”

Dumitru Sorin Neagoe susţine că, deşi a ajuns să aibă foarte mulţi bani, nu mergea în concedii scumpe sau la chefuri, singura lui plăcere fiind hainele, maşinile şi munca. „Nici măcar nu ştiam cum se deschide uşa la restaurant. În concedii nu am fost. Pentru mine atât a fost, să am o haină bună şi o maşină. Am avut BMW seria 7, X5”, a spus Neagoe. Acesta spune că restul l-a investit tot timpul. „Banii există, îi pot justifica pe toţi, i-am investit fără a avea o viaţă de huzur”, a mai spus Neagoe. Potrivit acestuia, banii sunt investiţi în utilaje şi echipamente pentru construcţii.

A vrut mai mult


Întrebat ce l-a determinat să continue investiţii majore într-un moment în care a ajuns la un nivel de venituri considerabil, avea deja trei blocuri vândute şi conturi grase în bancă, Sorin Neagoe a spus că nu a fost împins să investească de lăcomie, ci de dorinţa de a da oamenilor de lucru. „Eu nu am fost niciodată tipul care să dau pe cineva afară. Am lucrat de dragul meseriei, pentru că aveam forţă în mine. Am investit tot timpul în firmă, nu în concedii în străinătate”, a spus patronul Italrom. Dorinţa de dezvoltare a costat scump familia Neagoe, care a rămas fără nimic. „Mă tot întreb unde am greşit şi ce nu am făcut bine şi nu îmi dau seama”, a concluzionat Sorin Neagoe.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite