Start la angajări în Timiş: rata şomajului a scăzut considerabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Nicovei a fost 11 luni în căutarea unui job în domeniul lui
Marius Nicovei a fost 11 luni în căutarea unui job în domeniul lui

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Timiş se aşteaptă ca în 2011, tot mai mulţi timişeni să aibe un loc de muncă şi rata şomajului să ajungă la aproximativ trei procente.

Nevoia de angajaţi a companiilor timişene a fost reflectată în explozia numărului de joburi disponibile încă din toamnă pe piaţa muncii din judeţ. În ultimele luni însă, de la cele peste 500 de opţiuni de angajare pe care le aveau persoanele în căutarea unui loc de muncă în Timiş, pe lista joburilor disponibile au mai rămas doar jumătate. Acest lucru este un indicator pozitiv al stării actuale de pe piaţa muncii. „Şomajul a scăzut din martie până acum. S-a redus numărul de şomeri, s-a redus şi numărul de locuri vacante. În orice situaţie am lua lucrurile şi oricum le-am combina reiese că lucrurile se întreaptă şi că este o corespondenţă între scăderea ratei şomajului şi scăderea numărului locurilor de muncă", a explicat Liviu Neguţ, directorul AJOFM Timiş. Din luna septembrie până acum, rata şomajului s-a redus de la 4, 27 la sută la 3, 72 la sută. „În perioada de iarnă se estima o creştere a ratei şomajului, mai ales că s-a întrerupt activitatea în anumite domenii ca agricultura şi o parte din construcţii. Cu toate acestea şomajul a scăzut. Din estimările pe care le-a făcut, ne aşteptăm ca rata şomajului să ajungă până la aproximativ trei procente anul acesta", a mai spus Neguţ.

Şanse mici de angajare la început de an pentru şomerii din Timişoara

S-a angajat după 11 luni de căutare

Timişenii specializaţi în domenii în care studiile superioare şi experienţa sunt criterii esenţiale de angajare au avut mai multe dificultăţi în găsirea unui loc de muncă. Totuşi, puţinele joburi din acest sectro puse la bătaie de companiile timişene au fost salvarea unora. „Problema mea cea mare este că eu caut un job care să se poată plia după 19 ani de aviaţie. Oferte au fost, dar mi s-a spus că sunt supracalificat", a spus Marius Nicovei, de 38 de ani, în luna noiembrie. Timişoreanul a depus aplicaţii la Bursa locurilor de muncă, ce a avut loc atunci, în speranţa că va reuşi să găsească job care să se apropie măcar de pregătirea şi experienţa pe care o are. Timişoreanul a fost recrutat atunci pentru a fi angajat în cadrul unei companii din domeniul logistic. 

Iată cum a evoluat rata şomajului:

Septembrie - 4,27 %

Octombrie - 4,17 %

Noiembrie - 3,96 %

Decembrie - 3,72 %

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite