Scandal sindical la patroni italieni. Managerii companiei vina pe liderul sindical agresat de o directoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Huminic a luptat pentru sindicat, dar i se închide uşa în nas la locul de muncă
Corina Huminic a luptat pentru sindicat, dar i se închide uşa în nas la locul de muncă

Corina Huminic din Timişoara spune că nu mai este primită la muncă. Angajatorii susţin că s-a închis punctul de lucru pentru că liderul de sindicat a insultat un client, care a reziliat contractul cu firma.

Corina Huminic, liderul de sindicat din două firme timişorene cu administratori de origine italiană, susţine că nu mai este primită la muncă pentru că luptă pentru salariaţi. Corina reprezintă angajaţii a două firme din Timişoara, Farmavoice şi Alpabim, care se ocupă de intermedierea de servicii medicale private.

Femeia susţine că a primit ameninţări de la mai mulţi angajaţi şi de la oameni aflaţi în conducerea firmelor şi că nu este lăsată de directorul firmelor să intre în sediul în care lucrează. „Din momentul în care am făcut plângeri la ITM, pentru ca oamenii de la cele două firme, Farmavoice şi Alpabim, să-şi primească drepturile, mi s-a dat de înţeles că nu mai am ce căuta la firmă”, a spus femeia.

Cine e de vină

Conducerea firmei Farmavoice susţine că sindicatul ar fi jignit şi calomniat unul dintre clienţii firmei, care ar fi reziliat contractul. Iar acest lucru ar fi dus la închiderea punctului de lucru din Timişoara.

„Activitatea societăţii a fost întreruptă şi locaţia în care se desfăşura activitatea principală a fost închisă pentru o perioadă nedeterminată. Am fost obligaţi să luăm această decizie deoarece în urma unor repetate adrese cu caracter jignitor şi calomnios la adresa conducerii S.C. Farmavoice S.R.L. transmise de către Sindicatul Independent Alpabim unuia dintre cei mai importanţi clienţi ai societăţii, acesta din urmă a refuzat să mai colaboreze cu noi”, a declarat avocatul Daniel Izgirean, reprezentantul firmei Farmavoice.

Două versiuni pentru aceeaşi realitate

Liderul de sindicat susţine că în firmă există activitate, iar conducerea încearcă înlăturarea ilegală din societate a liderului. Patronul spune că activitatea e întreruptă din alte motive. „Am fost nevoiţi să dispunem desfiinţarea locurilor de muncă care erau destinate special colaborării cu clientul, iar persoanele angajate pe aceste posturi au rămas fără loc de muncă”, a mai spus avocatul Daniel Izgirean, reprezentantul firmei Farmavoice.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite