Condiţii mai bune de studiu pentru elevi de pe urma desfiinţării unor şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondurile insuficiente alocate şcolilor timişorene au dus la un nou început de an şcolar în clase vechi, cu banci antice şi scrijelite în care au stat generaţii întregi de copii. Comasarea vine ca o gură de aer pentru aceste instituţii şcolare.

Pentru elevii de la Şcoala Generală numărul 14 din Timişoara, primul clopoţel de anul acesta va suna la altă şcoală, la Generala Numărul 25. Sălile de clasă vor fi altele, învăţătoarele şi profesorii vor fi alţii, chiar şi colegii vor fi alţii, dar băncile vor rămâne aceleaşi. Asta pentru că Şcoala 14 s-a comasat cu Generala 25 şi, din acest motiv o mare parte din mobilierul şi echipamentele instituţiei care s-a desfiinţat au fost preluate de Şcoala 25. „Mobilierul nostru era foarte vechi, de prin anii 70, aşa că am pus în clase bancile pe care le-am primit de la Şcoala 14", a spus Carmen  Burcea - Iancu, directoarea Şcolii Generale 25 din Timişoara. Băncuţele primite erau şi ele scrijelite, aşa că învăţătoarele care le-au montat în clasele lor, au întors plăcile mâzgălite ale băncilor cu faţa în sus, le-au lăcuit din nou şi acum se bucură de o clasă care arată mult mai bine. „Ca să ai o treabă bine făcută trebuie să o faci periodic şi să o faci cu mâna ta", a spus Ofelia Cătău, învăţătoare.

Şcoala este ACASĂ pentru sinistraţii din Dorohoi( GALERIE FOTO)

Acum, băncile vechi aşteaptă stivuite în curtea din spate a şcolii, ca cineva să le găsească vreun rost. Una dintre soluţiile la care s-au gândit reprezentanţii şcolii ar fi să le ducă la depozitul de fier vechi şi cu banii primiţi să mai cumpere ceva pentru şcoală. "În afară de bănci, am primit şi cărţi, zece calculatoare dar şi o tablă smart board şi o masă de ping pong", a spus Carmen Burcea - Iancu, directoarea Şcolii Generale 25 din Timişoara. Acum, opţionalele care au loc în faţa calculatorului şi lecţiile de informatică pot fi predate mult mai uşor pentru că există loc suficient la staţii pentru elevii din clase.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite