Schi în Austria pentru picii din Timişoara (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii au învăţat să schieze în câteva zile, ajutaţi de instructori profesionişti
Micuţii au învăţat să schieze în câteva zile, ajutaţi de instructori profesionişti

Tradiţionalele tabere la munte în România pentru elevi au pierdut teren în faţa taberelor în munţii din Occident. Tot mai mulţi părinţi din Timişoara aleg să-şi trimită copiii la cursuri de schi în străinătate, în timpul vacanţei de iarnă. 

Dora are acum şapte ani. Schiază de la şase, atunci când a mers pentru prima oară în tabără la munte. Părinţii ei au ales să plătească, anul trecut, dar şi anul acesta, 500 de euro pentru o tabără „all inclusive”, să fie siguri că fiica lor are parte de cea mai grozavă distracţie.  „Aici, în ţară, nu avem pârtiile din Austria. Aici strici aceeaşi bani şi nu ai ce ai acolo. Pe lângă cursurile de schi, au fost la bazin, au vizitat, au avut diverse activităţi şi jocuri care să-i apropie pe copii, au învăţat să facă prăjiturele”, a povestit Adela Drapanotis, mama Dorei.


O firmă din Timişoara oferă părinţilor posibilitatea de a opta pentru o şcoală de schi în munţii austrieci, cu instructori specializaţi, dar şi tabere de iarnă la Muntele Mic. „În Austria putem face înot, mergem la patinoar, vizităm Târgul de Crăciun, mergem la săniuş. La muntele mic avem săniuş, cel mai îndrăgit program de copii, karaoke, bal mascat, plimbări cu torţe”, a spus Medana Pop, animator în centrele de vacanţă

Oferte pentru tabere în ţară

Chiar dacă, în urmă cu câţiva ani, timişorenii puteau opta şi pentru ofertele de tabere în străinătate ale Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, în 2010 această variantă nu mai există. „Nu au fost aşa de mulţi doritori”, a spus Laura Forondoiu, inspector asistent. În schimb, pentru aproximativ 60 de lei pe zi, cazare şi trei mese, timişorenii îşi pot trimite copiii în tabere de iarnă la Chevereşul Mare, Poieni Strâmbu, din Timiş sau chiar Sinaia, Buşteni şi Arieşeni.  Pentru 500 de euro şi, respectiv, 900 de lei, la Muntele Mic, cei mici se vor distra aproape o săptămână.

vox tm
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite