Obligat să obţină 150.000 de euro pentru a trăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paralizat în urma unui accident la un meci de rugby, Alexandru Grădinaru poate fi operat doar în Germania.

În vârstă de 19 ani, Alexandru Grădinaru era, până în urmă cu doar câteva zile, un jucător arădean de rugby care promitea mult, fiind de mai multă vreme în atenţia reprezentanţilor echipei naţionale. În timpul unui meci de rugby desfăşurat la finalul lunii martie, Alexandru a suferit un tragic accident.

În timpul unei „grămezi”,  coloana sa vertebrală cervicală a fost torsionată, astfel că mai multe vertebre au fost fracturate. În stare critică, băiatul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde timp de şapte ore, medicii au încercat să îi salveze cariera şi viaţa prin reparaţia măduvii spinării. Starea tânărului a fost stabilizată, dar operaţia nu a reuşit să îi repare arădeanului şi coloana. Speranţa nu a apus pentru rugbyst, în Germania existând o clinică ce îi poate da lui Alexandru Grădinaru şansa de a umbla din nou, în schimbul a 150.000 de euro şi a unei perioade de recuperare între şase şi 12 luni.

„Un lucru îmbucurător este că Alex putea respira fără aparate imediat după operaţie. Ne rugăm cu toţii pentru sănătatea lui, dar e nevoie de bani pentru a-l salva. Merită să trăiască”, a spus Vasile Soporan, apropiat al familiei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite