A scăpat de războiul din Palestina, dar a pierdut pariul cu destinul şi acum e refugiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al Ajyal a ajuns în România în urmă cu doar o săptămână şi crede că realitatea mioritică este un vis frumos. Drama însă continuă. Îi mulţumeşte în fiecare zi lui Allah că a scăpat de urgia unui sistem represiv din Palestina, de ororile războiului şi de ponegriri, însă nu este un om fericit. Din contră

În ochii săi se poate citi o tristeţe sfâşietoare, lacrimile apar în colţul ochilor, iar vocea are o vibraţie ciudată atunci când vorbeşte de familia rămasă în urmă. Doi copii, unul în Siria, iar celălalt în Irak, sunt veşnic prezenţi în mintea şi în inima sa.  „Am ajuns la Timişoara pe 23 mai, însă sufletul meu este tot acolo, alături de copiii mei. Doare… gândul că nu ştiu când îi voi mai vedea îmi sfâşie inima”, spune gâtuit de emoţia amintirilor palestinianul.
Unde va ajunge nu ştie nimeni deocamdată. Relocarea se va face după câteva săptămâni, iar între timp, el trebuie să stea alături de ceilalţi refugiaţi în centrul de la Timişoara. Cel mai de preţ bun al său pe care îl poartă oriunde merge este un săculeţ în care are un pumn de pământ din ţara sa natală, Palestina.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite