SUBIECT CERUT DE CITITORI Cine îi pedepseşte pe şoferii de autobuz nesimtiti ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii dintre conducătorii de pe mijloacele de transport în comun se joacă cu nervii călătorilor, conducând cu viteză sau făcând manevre bruşte. Poliţia Rutieră priveşte cu atenţie această problemă şi organizează acţiuni pentru supravegherea transportului de persoane.

Regia Autonomă de Transport Timişoara îşi monitorizează şoferii şi vatmanii. „Şoferii noştri sunt supravegheaţi în trafic, avem o echipă care parcurge oraşul pe traseele RATT şi urmăresc evoluţia şoferilor şi vatmanilor. Dacă avem plângeri se iau măsuri pecuniare împotriva celor vizaţi, de obicei o penalizare de 10 la din salariu, însă asta depinde şi de gravitatea faptelor. Avem o Comisie de Disciplină care se întruneşte pentru a analiza aceste plângeri, iar dacă şoferul se află la prima abatere, poate primii doar un avertisment, de exemplu. Oricum, şoferii indisciplinaţi nu rezistă prea mult timp”, a declarat Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al RATT.

Cu ochii pe şoferi

Poliţia Rutieră priveşte cu atenţie această problemă şi organizează acţiuni pentru supravegherea transportului de persoane. „Noi facem tot timpul acţiuni care vizează transportul de persoane, iar în această categorie intră şi transportul în comun. Insistăm cu aceste acţiuni, pentru că transportul de persoane este o activitate care ne obligă la măsuri severe, prioritatea fiind prevenirea accidentelor”, a spus Nicolae Istrat, comisarul şef al Poliţiei Rutiere Timiş.


image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite