Emilia Ciovor, „primăriţa“ pasionată de muzica populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 18 ani, timişoreanca a reuşit în viaţă mai multe decât colegii de generaţie, soarta oferindu-i şanse extraordinare.

PROFIL
Născută. 18.05.1991, Timişoara
Studii. Elevă în clasa a XII-a la Liceul „C.D.Loga” Timişoara
Experienţă. Voluntară de 3 ani, cântăreaţă de muzică populară de 5 ani
Familie. Necăsătorită

Elevă în clasa a XII-a, Emilia Ciovor poate fi considerată un adevărat model, notele obţinute la şcoală putând atrage uşor invidia. Pe lângă inteligenţa cu care e înzestrată, soarta i-a surâs până acum timişorencei prin şanse extraordinare.
Având-o model pe mama sa, Emilia a reuşit să trăiască la maximum aproape toate cele 24 de ore ale zilei, implicându-se în tot soiul de proiecte ale instituţiilor non-guvernamentale. Atunci când nu lucrează în echipă sau nu scrie vreun proiect pentru obţinerea de sponsorizări, Emilia Ciovor obişnuieşte să cânte muzică populară, lucru învăţat de la mama ei, care îşi câştigă existenţa din muzică.

Din primul an de liceu, eleva a avut ocazia să se implice în organizaţia „Salvaţi Copiii” – fililia Timiş, unde avea să descopere că voluntariatul nu e atât de simplu precum pare.
„Am aflat despre ONG-uri pe Internet. De mai multă vreme căutam metode prin care pot să învăţ lucruri noi. La un moment dat eram implicată în trei organizaţii non-guvernamentale, iar în puţinul timp liber cântam populară. A fost o nebunie totală, dar am avut ocazia să cunosc oameni, să învăţ obiceiuri, să mă cultiv, dar mai ales să leg prietenii. A fost o lecţie de viaţă”, a spus Emilia Ciovor.

Reprezentanta tinerilor


De doi ani şi jumătate, timişoreanca este „primarul Timişoarei“, ales prin mandat de către liceenii din oraş. Funcţia i-a adus o grămadă de beneficii, dar în acelaşi timp şi numeroase responsabilităţi.
„Am devenit om mare. A fost foarte greu. Iniţial nu ştiam în ce mă bag, dar am avut curajul necesar. Poate că alţii ar fi ezitat”, adaugă Emilia Ciovor. Prin intermediul Consiliului Local al Tinerilor, primarul elevilor a reuşit să călătorească în întreaga Europă, unde a luptat pentru imaginea oraşului.

Când vine vorba de modele în viaţă, Emilia Ciovor spune că are nevoie în jurul ei de persoane care sunt stricte şi au exigenţe mari. Fiind o persoană bine organizată, eleva ştie care sunt aşteptările ei de la viaţă, astfel că până la 30 de ani vrea să se implice în organizaţiile de tineret ca să poată spune cu mândrie că şi-a trăit tinereţea. „Am un singur obiectiv principal: vreau să las ceva bun în urma mea”, conchide Emilia Ciovor.

Întrebări şi răspunsuri
Ce îţi propui pentru anii ce vin?
Mi-am propus să mă înscriu şi să termin cu brio facultatea de Ştiinţe Politice, după care să urmez un masterat în străinătate. Mă tentează ideea că pot să învăţ în străinătate, dar nu ştiu dacă m-aş putea adapta. La finalul studiilor, mi-ar plăcea să îmi găsesc un loc de muncă stabil care să presupună şi multe călătorii.

De ce tinerii nu sunt atraşi de muzică populară?
Răspunsul nu e chiar atât de simplu. Când oamenii aud că şi eu cânt muzică populară toţi mă felicită. Partea ciudată e că până în acel moment nu erau interesaţi de muzica populară. Tinerii nu se mai regăsesc în acest tip de muzică.

Ce-i place
„Îmi place să ies în oraş cu prietenii la un film bun, dacă se poate românesc. Îmi place să sar în ajutorul prietenilor, să mă implic în activităţi din care nu am de câştigat altceva decât respect şi prieteni. Îmi place îngheţata”.

Ce nu-i place
„Nu îmi face plăcere să aud constant că lucrurile nu merg bine în România, dar nimeni nu intervine să schimbe lucrurile. Nu îmi plac oamenii care îşi irosesc tinereţea, cei care îşi bat joc de timpul meu, respectiv mincinoşii”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite