Oasele, rinichii, tendoanele și pielea unui bărbat de 51 de ani au fost prelevate la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de medici de la Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă, Clinica de Ortopedie și Clinica de Politraumatologie, Chirurgie Plastica si Reparatorie din cadrul Spitalului Județean din Timișoara a participat la a 14-a intervenție de prelevare de organe care a avut loc în capitala  Banatului de la începutul anului până acum.

Medicii timișoreni, medici din capitală și din Cluj au intrat în această dimineață în sala de operații pentru a preleva organele și țesuturile de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Bărbatul, de 51 de ani a fost internat în urmă cu două zile la Spitalul Județean cu un traumatism cranio-cerebral. Aflat în stare critică, bărbatul nu a mai putut fi salvat de medici iar joi noaptea pacientului i s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală. „Familia și-a dat acordul pentru prelevarea rinichilor, precum și a țesuturilor: oase, tendoane și piele", a spus Dan Ilincariu, coordonatorul echipei de Transplant din cadrul SCJUT. 

Medicii din Cluj-Napoca au transportat rinichii în inima Ardealului, iar pielea, oasele și tendoanele au plecat către București.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite