Un tânăr din Timiș a salvat cinci oameni de la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un timișean de doar 24 de ani a dat o nouă șansă la viață altor cinci persoane. Familia tânărului a fost de acord ca organele acestuia să fie prelevate, sperând că viețile mai multor persoane vor putea fi salvate.

Medicii specialiști din cadrul Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă din Timișoara, alături de echipe de specialiști din Cluj și București vor intra în operație în această noapte. În jurul orei 1.00, la Spitalul Județean din Timișoara va avea loc o nouă intervenție de prelevare de organe, a șasea care are loc anul acesta. 

Coordonator de transplant în România: „A dona un organ înseamnă a da unui om viaţă”

Tânărul a suferit un anverism cerebral rupt și a fost internat la Spitalul Județean încă din 12 februarie. După eforturi repetate de a-i salva viața, medicii timișoreni au fost nevoiți să declare moartea cerebrală. „Este vorba de un set de investigaţii care se fac de două ori pentru a pune cu certitudine diagnosticul de moarte cerebrală şi pentru a demonstra fără niciun dubiu faptul că acel pacient nu are nicio şansă să-şi mai revină. Prin lege, sunt anumite criterii, anumite teste care se efectuează şi în momentul în care toate sunt negative, de două ori, atunci pacientul este declarat în moarte cerebrală", a declarat Dan Ilincariu, coordonator de transplant, în cadrul unui interviu.  . 

Familia tânărului a acceptat ca organele acestuia să fie prelevate, în speranța că vor ajuta alți oameni. Echipa de la Cluj va prelua rinichii, iar medicii din capitală, ficatul, splina și pancreasul.

 

 

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite