Un leu de şpagă costă 2,7 zile de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de la Secţia 1 din Timişoara a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru o mită de 400 de lei de magistraţii Tribunalului Timiş.

Agentul Ion Tezar, acuzat că a luat o şpagă, a avut parte de un proces extrem de rapid, fiind condamnat în doar trei luni. Pentru fiecare leu luat drept şpagă, poliţistul a primit câte 2,7 zile de închisoare.

Agentul a fost arestat pentru luare de mită în 4 decembrie 2009, când procurorii au organizat un flagrant, prinzându-l pe agent în timp ce lua banii marcaţi. Flagrantul a avut loc într-o piaţă din Timişoara. Poliţistul a fost prins de ofiţerii anticorupţie în timp ce lua 400 de lei de la un şofer căruia i-ar fi promis că îi rezolvă dosarul penal pentru infracţiuni rutiere.

Agentul a oprit în trafic, în 22 noiembrie, un şofer din Timişoara care a traversat o linie ferată fără a respecta semnalele acustice şi luminoase. Potrivit anchetatorilor, agentul de poliţie i-a pretins şoferului 400 de lei pentru a nu-i lua permisul de conducere. După 18 zile de anchetă, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş l-a trimis în judecată pe poliţistul care a cerut să fie cercetat în stare de libertate, deoarece nu reprezintă pericol social.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite