Fost poliţist judecat pentru trafic de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost agent al Secţiei 4 Poliţie din Timişoara, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Anchetatorii au ajuns pe urmele omului legii, după ce l-au arestat pe Ioan Firuţă, patronul barului Mad Max, de pe Calea Aradului din Timişoara. Ioan Firuţă e acuzat că se ocupa cu plasarea tinerelor care practicau prostituţia, iar Drăgan era partenerul său de „afaceri”.  Poliţistul şi Firuţă au ajuns să fie judecaţi pentru trafic de minori după ce cazul a intrat în atenţia Poliţiei de Frontieră Timiş, în 2008.

Atunci, în urma unei acţiuni prin barurile din Calea Aradului, când au fost audiate mai multe dansatoare dintr-un local de noapte, una dintre fete, în vârstă de 16 ani, a declarat că a fost vândută unui proxenet chiar de poliţistul de la Secţia 4, în schimbul sumei de 800 de euro. „Eu sunt nevinovat. Am transportat doar două fete cu maşina, la rugămintea unui cunoscut. Nu am făcut nicio infracţiune”, a spus poliţistul.

A mai fost cercetat


Ofiţerii de la serviciile interne au declanşat o anchetă, din care rezultă că poliţistul în cauză se ocupa de racolarea femeilor şi plasarea acestora în diverse baruri de striptease din Timişoara. Agentul a fost angajat în Poliţia Timiş în martie 2000.

De atunci a lucrat la Secţia 4. Înainte să fie cercetat pentru trafic de minori, poliţistul a fost sancţionat cu mustrare scrisă, pentru unele abateri. Surse din rândul anchetatorilor au arătat că poliţistul, în vârstă de 30 de ani, a mai fost cercetat de ofiţerii de la Compartimentul Inspecţie Internă din IPJ Timiş în urmă cu câteva luni, fiind bănuit de favorizarea infractorului, după ce ar fi fost suspectat că a intervenit pentru eliberarea unui hoţ de maşini. Agentul Drăgan a fost reţinut în octombrie 2008.

Magistraţii Tribunalului Timiş au decis atunci că nu poate fi arestat, deoarece procurorii nu ar fi avut suficiente probe împotriva sa. Drăgan şi-a dat demisia din poliţie după ce a fost acuzat de trafic de minori.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite