„Poli” Timişoara, executată silit de un deputat pentru o chirie 2.400 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Dugulescu nu şi-a primit banii pentru un apartament închiriat clubului de fotbal. Deputatul a închiriat locuinţa şi a aşteptat timp de aproape trei ani banii de la clubul F.C. Timişoara.

Deputatul timişean Marius Dugulescu a închiriat cu 400 de euro pe lună un apartament Politehnicii Timişoara, însă reprezentanţii clubului au uitat să plătească atât chiria, cât şi utilităţile. Contractul de un an de zile a fost încheiat pentru intervalul ianuarie 2006-ianuarie 2007, pentru un apartament aflat pe Calea Dorobanţilor. Clubul nu a plătit însă cheltuielile pentru şase luni, perioada mai – octombrie 2006, iar Dugulescu a încercat în zadar să îşi recupereze banii de la club, timp de trei ani.

În cele din urmă, F.C. Timişoara a fost dată în judecată de Dugulescu, care a cerut executarea silită a clubului pentru 2.400 de euro. El a câştigat procesul la Judecătoria Timişoara, care a decis că reprezentanţii clubului trebuie să-i achite lui Dugulescu suma restantă. „Eu nu am făcut nimic greşit. Am încercat să recuperez banii pe care clubul trebuia să îi achite”, a declarat Marius Dugulescu.

Procese pierdute

„Poli“ Timişoara nu este la primul proces pierdut. Un impresar timişorean a câştigat în instanţă, la Tribunalul Timiş, aproximativ 300.000 de euro din cele două milioane de euro primite de „Poli” pentru Torje. Agentul FIFA Cristea Opria, care susţine că s-a ocupat de promovarea tânărului jucător, a câştigat la Tribunalul Timiş procesul intentat echipei, care va face apel. Bătaia dintre Cristea Opria şi finanţatorul Poli, Marian Iancu, a început la scurt timp după ce Gabriel Torje a fost transferat la Dinamo Bucureşti, în schimbul a două milioane de euro.  Înainte de vânzarea lui Torje, impresarul timişorean Cristea Opria, prin firma sa Opria International SRL, susţine că a semnat un contract cu F. C. Timişoara, prin care urma să primească 15 la sută din suma de transfer, însă nu a mai primit banii.

În plus, „Poli“ Timişoara îşi hăituieşte un fost antrenor şi vrea să îl arunce după gratii. Călin Zanc este reclamat penal că nu avea acte de antrenor, deşi a stat o singură dată pe banca alb-violeţilor. Angajatul lui „Poli“ în perioada 2004-2006 a fost reclamat penal de trei ori pentru că a antrenat echipa, deşi nu avea carnet de antrenor sau licenţă U.E.F.A.

Poli a folosit ilegal banii primăriei

Consiliul Local Timişoara sprijină anual echipa de fotbal cu 2,5 milioane de euro, care pot fi folosiţi numai în anumite scopuri. Cu ocazia controalelor, Curtea de Conturi a descoperit că 150.000 de euro din finanţare au fost folosiţi altfel decât prevede legea. „Vom verifica, dar este clar că banii au fost cheltuiţi în interiorul clubului, nu în altă parte”, a spus Marian Iancu. Acesta a mai spus că dacă se constată că decizia Curţii este eronată, o va contesta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite