Promenadele, romanţele şi seratele cu ofiţeri sunt din nou la modă în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frânturi din Timişoara de altădată vor prinde viaţă pe străzile oraşului de astăzi prin personaje inedite, prin imagini şi romanţe care care aduc în prim plan obiceiurile timişorenilor de mult uitate. Totul este parte dintr-un program care are menirea de a evidenţia valorile de pe vremuri.

Gara de Nord din Timişoara a devenit, de ieri, sală de muzeu, cu imagini din oraşul unei alte epoci. Astfel, cele mai frumoase locuri pentru capitala Banatului, ca Opera sau Teatrul de Stat, Gara Domniţa Elena sau Palatul Loyd, sunt expuse pe pereţii gări aşa cum au fost ele în urmă cu 100 de ani. „Vrem să restituim în mintea celui care trăieşte în zilele acestea fragmente dintr-un trecut uitat", a spus Adrian Majuru, istoric.

Domnii şi doamnele din Timişoara vor putea să ia parte la seri cu ofiţeri de epocă sau serate cu karaoke unde îşi pot aminti de versurile unor romanţe celebre. În plus, pentru cei care vor să rememoreze epoca lui Caragiale, pe scena din Piaţa Unirii vor avea loc în acest final de săptămână reprezentaţii teatrale. Iniţiativa de a „povesti oraşul de altădată" a pornit de la unul dintre producătorii de bere locali şi îşi propune ca timişorenii să înceapă să păstreze şi să recunoască mai multe dintre valorile oraşului de pe vremuri. „Scoatem la lumină locurile şi oamenii care au marcat oraşul", a spus Liliana Martin, unul dintre membrii echipei de proiect.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite