Învaţă să protejeze natura pe bani europeni în tabere eco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva copii de până la 14 ani au avut şansa să fie mini-biologi pentru o săptămână în cadrul unor tabere eco. Copiii au construit adăposturi pentru animale şi au plantat copaci în Parcul Natural Cefa.

Membrii Asociaţiei Bio-Team din Timişoara au gândit un proiect amplu de educaţie ecologică prin care să ofere copiilor ocazia să studieze natura chiar din mijlocul ei. Proiectul a primit o finanţare europeană de aproximativ 17.000 de euro. Astfel, 20 de elevi din gimnaziu au participat la două tabere eco care au avut loc în Parcul Natural Cefa din judeţul Bihor, una în cursul lunii aprilie, iar alta la finalul lunii iunie. „În prima tabără au construit şi au montat adăposturi pentru lilieci, pârşi, vânturei şi pentru dumbrăveancă, specii rare sau ameninţate, despre care au învăţat în tabără", a povestit Iulian Boboescu, organizator. În cadrul celei de-a doua tabără eco, micuţii au verificat dacă eforturile lor au avut succes. „În cuiburile făcute de micuţi, pentru prima oară după 20 de ani, în zonă a apărut dumbrăveanca. A fost un uriaş succes pentru ei", a mai spus Iulian Boboescu.

Idei de viitor

Mai mult, cei care au participat la tabere au construit un ecosistem acvatic şi au plantat copaci în zonele defrişate pentru a face noi habitate.  În luna august, trupa de mini-biologi, va face o excursie în Parcul Naţional Körös Maros din Ungaria. „Acolo o să  vadă diferenţa între o zonă naturală protejată şi una care nu beneficiază încă de măsuri de protecţie. Aşa o să aibă o viziune exactă despre cât de importantă este educaţia ecologică", a spus organizatorul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite