Cea mai mare finanţare UE pentru un proiect privat: 7 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirile de birouri construite de Ovidiu Şandor au modernizat peisajul urban în Piaţa 700 din Timişoara
Clădirile de birouri construite de Ovidiu Şandor au modernizat peisajul urban în Piaţa 700 din Timişoara

Omul de afaceri Ovidiu Şandor a reuşit să ia 7.000.000 de euro de la Uniunea Europeană. Proiectul vizează construirea unei noi clădiri de birouri din Piaţa 700. Valoarea investiţiei este de 70.000.0000 de lei, dintre care 30.000.000, bani europeni.

Proiectele Modatim din Piaţa 700 nu au fost oprite de criză. Chiar dacă proprietarii spaţiilor pentru închiriat au avut de suferit din cauza recesiunii, clădirile de birouri de lux din Piaţa 700 sunt aproape pline. Două dintre clădiri sunt ocupate în proporţie de 95 la sută, iar cea de-a treia clădire, la care încă se lucrează, este ocupată în proporţie de 85 la sută.

Va începe construcţia la cea de-a patra clădire, proiect realizat cu 70.000.000 de lei, dintre care 30.000.0000 de lei (7.000.000 de euro) sunt nerambursabili, fiind cea mai mare finanţare privată din Vest. „Până acum cele mai mari proiecte erau până într-un milion de euro”, a explicat şeful ADR Vest, Sorin Maxim.

Birouri mobilate

Ovidiu Şandor susţine că, din punct de vedere al aspectului, a patra clădire din Piaţa 700 va semăna cu construcţiile actuale.
Omul de afaceri spune însă că vor fi noutăţi din punct de vedere al serviciilor. „La clădirea 4 vor avea prioritate firmele din domenii inovative şi vor fi tarife de închiriere mai reduse pentru IMM-uri. Vom colabora cu Confederaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii Timiş”, a spus Şandor.

O altă noutate a proiectului va fi o sală de conferinţe, atât pentru firmele chiriaşe, cât şi pentru alte firme din oraş. Zona de birouri complet utilate pentru închirierile de urgenţă pe perioadă scurtă, este de asemenea o noutate adusă de omul de afaceri timişorean. „Vor fi birouri mobilate şi dotate pentru firmele care au nevoie rapid de birouri pe termen scurt”, a mai spus Şandor.

După doi ani de aşteptare, cadrele dicactice şi elevii de la Grup Şcolar Mathias Hammer din Anina se pot bucura că au reuşit să obţină o finanţare de aproape un milion de euro. Banii fac parte din proiectul de renovare a două clădiri şi a fost abrobat şi semnat recent de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest.

Astfel, începând cu primăvara anului viitor vor începe lucrările pentru refacerea acoperişului, a pereţilor şi înlocuirea geamurilor. „Am pus în aplicare un plan prin care orele de curs să nu fie afectate de lucrări”, a spus directorul şcolii, Cornel Boboescu. (Mianda Mladin)

Sănătate pe bani de la UE

Printre firmele care au semnat contractele de finanţare sunt clinici medicale, cabinete dentare sau societăţi de producţie care îşi vor cumpăra echipamente de ultimă generaţie. Unul dintre beneficiari este medicul Ioan Sporea (foto), care a obţinut o finanţare europeană de 60.000 de euro pentru cumpărarea unor echipamente care pot depista cancerul de colon. „Secretul succesului este alegerea unei firme de consultanţă bună”, a spus medicul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite