Studenţii timişoreni vor învăţa cum să ceară mai mult de la profesorii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au identificat punctele slabe ale instituţiei în care învaţă
Tinerii au identificat punctele slabe ale instituţiei în care învaţă

Un proiect iniţiat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara (OSUT) dă posibilitatea tinerilor care învaţă la universităţile timişorene să  afle exact ce înseamnă învăţământul centrat pe student şi cum pot contribui la apliacarea acestuia.

Mai sunt câteva zile în care tinerii, curioşi să afle mai multe despre conceptul de învăţământ centrat pe studenţi,  se pot înscrie la Conferinţa cu acelaşi nume. Evenimentul va începe în 9 decembrie şi va dura două zile în care speakeri şi facilitatori experimentaţi în domeniul educaţional le vor explica tinerilor care sunt secretele unui stil de predare care să nu aibă ca scop final simpla asimilare a informaţiilor. Participanţii vor lua parte şi la workshop-uri ca  Abordări convenţionale vs. Abordări ÎCS, Condiţii necesare pentru ÎCS, Promovarea ÎCS la nivel instituţional, Sisteme alternative de învăţământ superior.

Nevoile studenţilor

Iniţiativa a pornit în urma realizării unui studiu, bazat pe 1.000 de chestionare completate de studenţi. Aceştia şi-au exprimat astfel nevoile în ceea ce priveşte sistemul de predare, cum văd ei şcoala la momentul actual, care este realţia lor cu profesorii şi unde greşesc sau nu aceştia. Tinerii şi-au exprimat părerea şi în legătură cu susţinerea financiară de care beneficiază învăţământul superior, dar şi despre stagiile de practică şi condiţiile actuale în care ei se pot pregăti pentru a fi integraţi în piaţa muncii.

Proiectul îşi propune ca mai mulţi studenţi să conştientizeze importanţa implicării în procesul educaţional, dar şi responsabilizarea tinerilor şi a dascălilor în vederea aplicării unor schimbări. Un alt scop al proiectului este acela de a-i ajuta pe studenţi să fie mai exigenţi în ceea ce priveşte modul de predare practicat actual la nivelul universităţilor.  

Studenţii care doresc să ia parte la conferinţă şi workshop-uri trebuie să se înscrie online, completând un formular, pe adresa proiectului dse.osut.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite