Târg de burse peste hotare pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii din Timişoara au studiat cu atenţie propunerile de burse
Studenţii din Timişoara au studiat cu atenţie propunerile de burse

Tinerii din Timişoara au avut ocazia să afle în această dimineaţă cum şi unde în Europa pot studia un semestru sau pot face practică în companii. Tinerii de la Universitatea Politehnica au participat la prezentări de programe de studiu în străinătate în cadrul celui mai mare eveniment de carieră dedicat lor.

Săptămâna a început în forţă pentru tinerii care se gândesc la viitorul lor, cu prezentări de oportunităţi de studiu sau plasamente de practică puse la dispoziţia tinerilor, în cadrul unei noi ediţii JobShop. Cu toate că interesul studenţilor pentru programele prezentate a fost mare, unii dintre tineri nu au văzut cu ochi buni plecarea la o şcoală din Europa printr-un program de studiu.

Birocraţie şi riscuri

Valentin Boc, de 21 de ani, este student în anul trei la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului şi este interesat de o bursă de studiu în chimie în Franţa, Germania, Spania sau Cehia. „Nu sunt foarte încântat de oferta lor. Din punct de vedere al eligibilităţii, e destul de bine, dar e prea multă birocraţie şi există riscul să nu-ţi echivaleze studiile”, a explicat studentul. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite