REVELION 2011 Noapte regală sărbătorită într-o atmosferă de poveste la Operă şi la Filarmonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănăţenii cu dare de mână vor petrece sosirea noului an la Operă sau costumaţi, la Filarmonică. Opereta „Liliacul” sau balul mascat de la Filarmonica Banatul sunt tradiţii păstrate de timişoreni în ultima seară din an.

Domni îmbrăcaţi în frac şi doamne în rochii negre sau sclipitoare, dar foarte elegante, vor petrece ultimele ore ale lui 2010 savurând una dintre cele mai apreciate operete pe muzica lui Johan Strauss, „Liliacul”. Spectacolul este o tradiţie veche deja de 15 ani, aplaudată de publicul bănăţean care umple, an de an, sala Operei din Timişoara.



„Biletele s-au vândut toate de la începutul lunii decembrie”, a spus Florin Brânzei, purtător de cuvânt al Operei. În ultima zi a anului, în faţa melomanilor din oraşul de pe Bega vor defila artişti ca Dan Patacă, Cristian Rudic, Mihaela Marcu sau Nicoleta Colceiar, într-un spectacol regizat de Mario de Carlo a cărui conducere muzicală este semnată de dirijoarea Mihaela Silvia Roşca. 

Personajele prind viaţă

Şi anul acesta „Liliacul” va fi jucat cu uşile închise, cu toate că preţul s-a ridicat la nivelul evenimentului. Pasionaţii care au ţinut neapărat să vadă spectacolul din noaptea de Revelion de la Operă au scos din buzunare chiar şi 70 de lei pentru a-şi asigura un loc în sală.  Unul dintre cele mai selecte evenimente de Anul Nou are loc la Filarmonica „Banatul” din oraş. Aici, cei trei muşchetari ai lui Alexandre Dumas vor prinde viaţă şi se vor plimba printre petrecăreţii de seamă.



„E butaforie. Sunt aduse decoruri, avem scenografie, avem un meniu special”, a spus Coriolan Gârboni, direcorul Filarmonicii din Timişoara. Pentru a fi în ton cu tema aleasă pentru Revelionul de anul acesta, timişorenii care au plătit 350 de lei pentru bilet vor veni costumaţi în personajele celebrului Dumas.

Pentru suma plătită, participanţii vor avea un loc asigurat în lojă la concertul de Anul Nou al Filarmonicii „Banatul”. După spectacol, va fi muzică pentru toate gusturile, vor fi colindători, dar şi o tombolă cu premii ce constau în produse electronice şi electrocasnice.

„Se mănâncă la lumina lumânării”, a completat reprezentantul instituţiei. Concertul care îi va avea ca protagonişti pe soprana Diana Pap şi pe Mihai Sâmbotean, bas, va fi dirijat de Peter Oschanitzky şi va începe la ora 18.00, la Sala Capitol.

Surpriza neplăcută de la miezul nopţii

Spectacolul „Liliacul” de anul trecut a fost întrerupt de un incident mai puţin plăcut pentru cei prezenţi. Timişoreanul Faur Isaia (foto jos) şi-a făcut apariţia, respectând codul de ţinută, şi a stârnit un scandal. Acesta a lovit-o pe şefa de sală după ce femeia a încercat să îl oprească să intre fără bilet, şi a deranjat timişorenii cu bliţul aparatului, iar apoi s-a întins pe jos, printre şirurile de scaune.



Citeşte toate detaliile mai jos:
Spectacolul de Revelion al Operei Române a fost întrerupt de Faur Isaia, care a bătut-o măr pe şefa de sală!


Faur Isaia este cunoscut pentru că l-a stropit cu cerneală pe fostul preşedinte Emil Constantinescu, l-a scuipat pe regizorul Sergiu Nicolaescu, a încercat să candideze pentru preşedinţie, a intrat la închisoare şi a fost graţiat de Ion Iliescu.

O secvenţă toridă din spectacolul „Liliacul“, care va deschide maratonul de la Operă
image
Faur Isaia este cel care a provocat un scandal în timpul spectacolului "Liliacul" de la Opera din Timişoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite