EXCLUSIV ADEVĂRUL: Proces între Primăria Timişoara şi un om invizibil cu identitate falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Act de identitate fals folosit de escroc în Ungaria
Act de identitate fals folosit de escroc în Ungaria

Cetăţeanul maghiar Robert Berger nu există, dar a fost inventat în acte de mafia imobiliară timişoreană. Pe numele acestui om invizibil a fost retrocedat în fals un teren de două milioane de euro al Primăriei Timişoara. Reprezentanţii primăriei se judecă acum cu omul invizibil, care este proprietar la Cartea Funciară al terenului luat cu japca de la stat.

Primăria Timişoara se judecă de şase luni cu un om care nu există. Robert Berger, un cetăţean maghiar, a fost dat în judecată în august 2009,  fiind acuzat că a reuşit să ajungă proprietar pe un teren de două milioane de euro al primăriei. Asta deşi nu a trăit niciodată pe acest pământ.

Proces cu omul invizibil din Ungaria

Reprezentanţii municipalităţii îi cer omului invizibil Robert Berger să restituie terenul de 2.000 de metri pătraţi aflat pe strada Romulus nr. 42-44, din Timişoara, şi să plătească cheltuieli de judecată, în procesul intentat la Judecătoria Timişoara. De şase luni, magistraţii trimit citaţii în Ungaria şi încearcă să afle domiciliul real al lui Robert Berger. Judecătorii amână procesul termen după termen, aşteptând ca în faţa lor să se prezine omul invizibil.
Despre Robert Berger procurorii timişoreni ştiu de doi ani că nu există, dar pe ei nu i-a întrebat nimeni nimic.

„Autorităţile de la Budapesta ne-au trimis un document oficial care atestă că acest cetăţean nu există, nu s-a născut niciodată în Ungaria. Este un personaj fictiv, o identitate falsă, folosită de mafia imobiliară”, a spus procurorul general Vasile Bâc, şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.


Citeşte mâine dimineaţă o anchetă completă despre procesul omului invizibil, în:

stampila adevarul
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite