Muzică şi literatură la sărbătoarea străzii Mercy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii îmbrăcaţi în haine de epocă vor face trecerea spre un alt secol
Tinerii îmbrăcaţi în haine de epocă vor face trecerea spre un alt secol

Timişorenii sunt aşteptaţi în weekend la atelierele din centrul oraşului. Membrii asociaţiei culturale „Ariergarda“, alături de elevi şi studenţi voluntari, pun la cale încă o sărbătoare a unei străzi istorice din Timişoara.

În urmă cu un an, timişorenii luau parte la sărbătoarea străzii Eugeniu de Savoya. Tineri îmbrăcaţi în haine de epocă au populat una dintre cele mai cunoscute străzi din centrul oraşului, iar trecătorii au putut afla istoria clădirilor pe lângă care treceau zi de zi. Experimentul care s-ar putea trasforma într-un adevărat fenomen de turism cultural se va repeta şi în acest weekend.

Ateliere de creaţie

De această dată, evenimentele vor avea loc pe strada Mercy, din centrul Timişoarei. De la ora 11.00, istoricul Ioan Haţegan va începe prezentarea poveştilor adevărate legate de clădirile de pe stradă. Între orele 13.00 şi 17.00, tot pe strada Mercy vor avea loc ateliere de creaţie susţinute de studenţii de la Facultatea de Arte Plastice. Timp de o oră, între 13.30 şi 14.30, tot în stradă va răsuna şi muzică interpretată de elevi ai Liceului Ion Vidu şi de studenţi de la Facultatea de Muzică. Pasionaţii de literatură pot asista la un maraton de lecturi al autorilor timişoreni, desfăşurat în acelaşi decor, între orele 14.30 şi 16.00. Sărbătoarea străzii va continua cu un spectacol susţinut de actori ai Teatrului de Păpuşi „Merlin“.

„Este important ca artiştii să iasă şi în stradă, să intre în contact cu publicul, nu doar să stea închişi în săli. E important ca oraşul să îşi creeze mici branduri. Pentru viitor, ambiţia noastră cea mare este o sărbătoare a Pieţei Unirii, dar ne trebuie bani şi forţe extraordinare“, a declarat scriitorul Viorel Marineasa, membru al Asociaţiei „Ariergarda“.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite