Memorialul Revoluţiei se va muta la Bastion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul dedicat evenimentelor din Decembrie 1989 va fi relocat în Cetate. Consiliul Local Timişoara va aproba mâine acordarea spaţiului, iar preşedintele Asociaţiei speră că Memorialul va putea fi redeschis în decembrie.

Retrocedarea spaţiului de pe strada Emanoil Ungureanu a lăsat fără „locuinţă” asociaţia care păstrează vie amintirea Revoluţiei de la Timişoara. „Mâine urmează să ni se atribuie un spaţiu la Bastion, unul mai mult decât suficient pentru muzeu, arhivă de presă, tot ce avem. Este un spaţiu generos, dar tocmai de aceea vom avea mult de lucru, trebuie să compartimentăm spaţiul, va funcţiona acolo şi Centrul Naţional de Documentare al Revoluţiei”, a spus Traian Orban, preşedintele Asociaţiei Memorialul Revoluţiei. Acesta speră că Memorialul va putea fi redeschis înainte de o nouă comemorare a Revoluţiei.

„Din câte ştiu, la sfârşitul lunii august se vor încheia lucrările la Bastion şi vom putea începe amenajările. Vrem să redeschidem Memorialul în decembrie. Am cerut să ni se acorde spaţiul în folosinţă gratuită, pentru că nu a fost vina noastră că a trebuit să ne mutăm”, a mai spus Orban.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite