Afacerea „mansarda“ a fost pusă pe butuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru mansarde noi emise de Primăria Timişoara a scăzut la jumătate. Constructorii de mansarde invocă greutăţile la care îi supune primăria din cauza unor anchete penale desfăşurate pe această temă.


Odată cu cartierele rezidenţiale s-au dezvoltat şi mansardele de pe blocuri, iar afacerea s-a dovedit a fi una trăsnet. Dezvoltatorul imobiliar izolează termic blocul, zugrăveşte casa scării şi schimbă geamurile sau conductele şi primeşte în schimb terasa pe care construieşte câteva apartamente pentru care primeşte peste 100.000 de euro. „Profitul efectiv este acum între cinci şi 10 la sută. A fost şi mai mare”, a explicat Aurica Cârpaci, dezvoltator imobiliar.

Blocaj la primărie

Afacerea cu mansarde a dus la conflicte în instanţă pentru că unii vecini nu au fost de acord să vândă partea de proprietate. Mai mult decât, primăria a cerut până la un moment dat acordul asociaţiei pe bază de tabel, iar mai târziu acord individual, situaţie care a dus şi la anchetarea penală a secretarului Cojocari. „Procedurile din primărie sunt foarte greoaie”, a spus Aurica Cârpaci, cea care a ridicat peste 20 de mansarde în Timişoara.

Această situaţie, dar şi criza, au dus la scăderea numărului de mansarde construite în oraş. „Anul trecut s-au dat 34 de autorizaţii pentru mansarde noi, iar în acest an, 16 autorizaţii. Numărul autorizaţiilor pentru mansarde noi a scăzut la jumătate”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea. Constructorii de mansarde susţin că situaţia s-ar putea debloca dacă primăria acceptă să dea autorizaţie şi pe bază de tabel. „Cel mai bine e cu tabele. Eu am făcut aşa şi nu am avut probleme cu asociaţiile”, a spus Cârpaci.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite