Scandal pentru banii bebeluşilor timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mămicile sunt supărate că indemnizaţiile pentru creşterea copiilor vor fi mai mici, în timp ce cheltuielile sunt ridicate. Bucuria provocată de venirea pe lume a unui copil a ajuns să fie umbrită de indemnizaţia mică ce le dă fiori mamelor din Timişoara.

Atunci când, la final de lună se trage linie sub sumele cheltuite zi de zi pentru cei mici, timişorencele îşi dau seama că reducerea celor 15 procente din ajutorul de creştere a copilului este ultimul lucru pe care şi-l doresc. Scutecele şi laptele praf sunt lucruri indispensabile pentru mame şi doar pentru acestea sunt cheltuite sume uriaşe.

„Laptele praf  costă cam 100 de lei pe lună şi scutece folosim cam două pachete pe lună, deci încă 100 de lei aproximativ”, a spus Adela Berceanu, mama unui băieţel. Pe lângă hăinuţele care trebuie schimbate foarte des, proaspetele mame trebuie să investească şi în alte lucruri.
„De la farmacie trebuie să cumperi foarte multe produse, mai ales la început. Trebuie cumpărat ser fiziologic, glicerină. Sunt foarte multe cheltuieli”, a mai spus timişoreanca. 

Bani munciţi şi meritaţi

În multe cazuri, mamele se bazează pe indemnizaţia primită pentru creşterea micuţilor pentru că este singura sursă de venit. „Cheltuielile sunt foarte mari doar pentru un copil, dar mai sunt şi cheltuielile pentru familie pe care nu ai din ce să le acoperi şi nu cred că sunt foarte multe mămici cu bebeluşi care s-ar întoarce la lucru”, a spus Adela Berceanu. Timişorencei se pare normal ca o mamă să îi poată oferi copilului ei tot ce este mai bun, dacă a muncit pentru a avea un ajutor mai mare în astfel de situaţii. „Cred că mamele se vor descurca foarte greu cu puţini bani. Dacă te-ai obişnuit cu un anume stil de viaţă, e foarte greu să trebuiască să te dezobişnuieşti”, a completat Adela.

Sume uriaşe se duc pe lucruri indispensabile

Cheltuielile de la începutul maternităţii sunt mult mai mari, însă ele sunt înlocuite de cheltuielile pentru hăinuţe şi accesorii pentru copil. Produsele farmaceutice costă minimum 50 de lei pe lună. Un sterilizator costă între 150 şi 600 de lei, iar preţurile pentru o pompă de muls sunt de la 30 la 200 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite