Exemplu de urmat: zeci de premii la 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina Coroiu nu ratează niciun concurs. Are cel puţin un premiu pentru toate materiile pe care le-a studiat. Spune că cea mai mare supărare a ei sunt două olimpiade care au loc simultan, pentru că nu poate ajunge la ambele. Mădălina este un exemplu şi pentru profesori.

Câte materii, atâtea premii, aceasta pare a fi deviza unei tinere timişorence. La numai 13 ani, Mădălina Alexandra Coroiu se poate mândri cu zeci de diplome, obţinute la materii din domenii diferite.

Profesorii, dar şi directorul şcolii la care studiază, spun că sunt foarte mândri de realizările copilei care nu a avut niciodată o medie mai mică decât zece.

Prima la română

„Mădălina îmi este elevă. Îmi este drag să ţin cursurile cu ea în clasă. Mă mir, de multe ori, cum face faţă. Anul acesta, a luat locul întâi pe judeţ la Olimpiada de Limba şi Literatura Română. Pe lângă asta, s-a calificat la faza naţională la Olimpiada de Limba Engleză. Este prima din clasă şi nu are note sub zece. La matematică, a luat punctajul maxim la un concurs local”, a povestit Dana Vidaicu, directorul Şcolii Generale numărul 19 „Avram Iancu” din Timişoara. În anii trecuţi, Mădălina Alexandra Coroiu se poate mândri cu premiul întâi la faza judeţeană, la olimpiada de Biologie, premii la concursuri de literatură creativă, limbi străine şi matematică.

VIDEO:A dansat pentru Timişoara şi a câştigat la Olimpiadă

Eleva spune însă că se confruntă cu o singură problemă: competiţiile care se ţin simultan. „Anul, acesta, m-am supărat, pentru că nu am reuşit să ajung la Olimpiada de franceză, pentru că se ţinea odată cu competiţia de matematică. Ar trebui să lase un răgaz de timp între acestea”, a declarat Mădălina Coroiu. În timpul liber, fata spune că desenează portete, citeşte romane poliţiste şi se ocupă de câinele ei.

Îşi doreşte să devină programator


Chiar dacă este pasionată de lectură şi limbi străine, tânăra timişoreancă Mădălina Coroiu spune că ştie ce să aleagă de la viitor. Ea plănuieşte să urmeze un liceu cu profil real, la informatică şi arhitectură. Mădălina îşi doreşte să devină programator pentru că spune că este o meserie de viitor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite