DJ de 8-9 ani întreţin atmosfera în pauzele unei şcoli din Lugoj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan şi Cristian se distrează punând muzică pentru colegii lor
Bogdan şi Cristian se distrează punând muzică pentru colegii lor

Şcoala cu clasele I-VIII „Eftimie Murgu” din Lugoj are o sală radio de unde elevii pun muzică şi fac dedicaţii. Sala radio este dotată cu pupitru, computer, căşti şi microfon, iar pe holuri sunt montate patru boxe. DJ-ii nu au mai mult de 9 ani.

Şcoala cu Clasele I-VIII „Eftimie Murgu” din Lugoj tinde să devină „Şcoală Europeană”. Conducerea instituţiei a creat deja o ofertă educaţională variată şi dotări pe măsură. Un proiect realizat prin fonduri de la Consiliul Judeţean le-a dat posibilitatea să realizeze un club de radio. Staţia radio, aflată într-una dintre încăperi, este dotată cu pupitru, computer, căşti şi microfon, iar pe holuri sunt fixate patru boxe.

„Ideea de a face o sală radio este mai veche. Dotarea sălii, mobilierul şi tot ce este nevoie pentru staţie am făcut-o din banii obţinuţi de la Consiliul Judeţean. Melodiile îi destind, le dau o alfel de atitudine. Îi relaxează şi reduce starea de violenţă”, a declarat Dolores Kiss, directorul şcolii „Eftimie Murgu”.

Se cer Puia şi Inna

Pauzele elevilor de la „Eftimie Murgu” se petrec pe fond muzical. Responsabili de buna dispoziţie sunt copii cu vârste cuprinse între 8 şi 9 ani, care aleg muzica din playlist, fac dedicaţii şi diferite concursuri la evenimente precum Helloween, Valentine’s Day sau în perioada sărbătorilor de iarnă.  În pauze, în boxele de pe holuri răsună Puia, Inna, Lady Gaga sau Voltaj.



DJ-ul este Bogdan Maximilian, elev în clasa a III-a. „Eu vreau să mă fac DJ, dar în cluburi sau discoteci. Cred că am ureche muzicală, am şi o orgă acasă la care mai cânt. Pauzele sunt de 5 minute, iar cea mare, de zece”, a spus Bogdan Maximilian.

DJ-ii sunt deja mici vedete prin şcoală, fiind asaltaţi de colegii lor pentru a pune o piesă la cerere sau pentru dedicaţii muzicale. „Avem toate genurile de muzică. Manele nu punem, nu ne plac. Cel mai mult se cer acum Puia şi Inna”, a spus Cristian Lupu, de opt ani.

Copiii intră mai relaxaţi la ore


Staţia radio este subordonată Consiliului Elevilor, coordonat de profesoara Dana Dobrin. „De doi ani avem acest club de radio-amatori. Copiilor le place mult. E o altă atmosferă în pauze, e mai plăcut şi intră mult mai relaxaţi la ore. Am avut în clasa a VIII-a o echipă foarte bună, dar ei au plecat la liceu. Acum vin din urmă cei mici”, a declarat Dana Dobrin. Pe lângă radio, elevii de la „Eftimie Murgu” au şi o revistă bilingvă, româno-maghiară, „Ecouri-Viszhang”.

Şcoala "Eftimie Murgu" Lugoj
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite