Elevii de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara se mută în containere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Liceului de Arte Plastice din Timişoara este nevoită să caute soluţii pentru a găsi un nou spaţiu. Proprietarii clădirii de pe strada Mihai Eminescu primesc pe chirie 31.600 de euro pe lună. Primăria are datorii pe 14 luni.

Situaţia Liceului de Arte Plastice din Timişoara continuă să îi frământe pe părinţi, profesori şi foştii absolvenţi. Aceştia au convocat o întâlnire cu directoarea şcolii, Eugenia Banciu, pentru a afla ce se va întâmpla cu liceul, având în vedere că au apărut informaţii că spaţiul trebuie eliberat până pe data de 1 septembrie 2011. „Trebuie găsită o soluţie. Părinţii au intrat în panică pentru că nu ştiu unde o să îşi ducă copiii, mai ales că au apărut discuţiile despre acele containere”, a declarat Eugenia Banciu Drăgoi, directorul Liceului de Arte.

Situaţia liceului este incertă de acum patru ani, când Ministerul Educaţiei a aprobat o finanţare pentru construcţia unui campus nou. Banii nu au ajuns însă nici până în ziua de azi. Conform contractului dintre primărie şi proprietar, chiria lunară este de 31.600 de euro, bani proveniţi din bugetul local, însă de 14 luni nu s-a mai plătit niciun ban.

De-a lungul timpului, s-au purtat mai multe negocieri cu proprietarii şi s-a încercat cumpărarea acestui spaţiu. În 2007 nu era de vânzare, iar în 2008 cereau 600 de euro pe metru pătrat, suma care se cerea la aceea vreme pentru orice teren din zona centrală. În 2009, proprietarii au ridicat preţul la 1.000 de euro pe metru pătrat.

„Totul depinde de preţ”


A apărut varianta de construcţie modulară, astfel că în curtea Şcolii Generale nr. 9 este probabil să se monteze câteva containere moderne în care elevii pot învăţa pentru o perioadă. „Nu ştim încă preţul acestor construcţii modulare. Nu ştim încă dacă le vom închiria sau vom merge pe varianta de a le cumpăra. Totul depinde de preţ. Urmează să vedem care sunt ofertele de preţ şi cât este dispusă primăria să plătească pentru ele”, a declarat Halasz Francisc, inspector şcolar general adjunct.

Şcoala modulară nu pare să fie pe placul reprezentanţilor Liceului de Arte, care spun că aceste spaţii nu sunt ideale pentru pregătirea elevilor. „Aceste containere sunt moderne, arată foarte bine, dar problema este că vor fi provizorii. Plus că nici înălţimea lor nu este chiar ideală pentru un liceu de arte, care are nevoie de ateliere speciale”, a mai declarat Eugenia Banciu.

Construcţii modulare moderne

Mai multe şcoli din Timişoara absorb de la bugetul alocat lor sume uriaşe pentru chirii. Inspectoratul Şcolar şi reprezentanţii primăriei caută soluţii la această problemă. Containerele modulare au avantajul că pot fi construite foarte repede şi au un interior modern. O firmă de construcţii din Sibiu şi-a prezentat deja oferta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite