6.500 de timişeni au lucat cot la cot ca să adune 17.300 de saci de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la finalul zilei, numărul voluntarilor s-a dublat şi cele 500 de mormane de gunoi cartate prin judeţ nu au fost o problemă pentru cei implicaţi. Gunoiul din cele 64 de comune curăţate, oraşele şi locaţiile de la marginea localităţilor, a fost adunat în peste 17.300 de saci menajeri.

Timişenii au stat printre gunoaie o zi întreagă pentru a fi siguri că le adună pe toate în cadrul campaniei naţionale de curăţenie "Let's do it Romania". Acţiunea a avut loc sâmbătă în toată ţara. Pe lângă grupurile de elevi de liceu şi angajaţi ai diferitelor firme din Timiş la campanie au participat zeci de familii cu copii.


image

Cei mai mulţi voluntari din Timişoara au mers să adune mizeriile din Pădurea Verde. Aici s-au prezentat peste 540 de persoane care, în echipe de 20 de oameni, au adunat fiecare hârtie şi fiecare sticlă de pe lângă Grădina Zoologică. "S-au întâlnit persoanele care apreciază natura. Ar fi bine să se păstreze curăţenia", a spus Monica Nicolin, de 32 de ani, voluntară.  La acţiune au participat şi 30 de persoane de la Penitenciar care au făcut curăţenie în Şag. Primăriile localităţilor de pe traseele volunatrilor au contibuit cu utilaje şi maşini care au adunat sacii de gunoaie. Nici canalul Bega nu a rămas necurăţat. Două echipe de voluntari au pescuit aproape 60 de saci de gunoi din bărci.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite