Larisa Stan, vrea să ajungă primar după ce a fost preşedinte de Consiliu Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Stan
Larisa Stan

La 21 de ani, Larisa Stan se poate considera o timişoreancă împlinită. Pe vremea când alţi tineri de vârsta ei îşi vedeau exclusiv de studii şi de timpul petrecut cu prietenii, Larisa reuşea să mai facă loc în viaţa ei încă unui hobby: voluntariatul. Timişoreanca avea să descopere că ajutorarea poate deveni o modalitate de existenţă.

PROFIL
Născută. 4.11.1989, Timişoara
Studii. Secţia Administraţie Publică a Politehnicii Timişoara, anul II
Experienţă. 8 ani de voluntariat
Familie. Necăsătorită

„Am început timid în şcoala generală cu un Consiliu al Elevilor. Era pentru prima oară când auzeam de un asemenea consiliu. Era printre primele şcoli din România care le cerea elevilor să se implice în viaţa şcolii, dar şi a colegilor lor”, spune Larisa Stan. Tânăra nu a ajuns preşedinta Consiliului Elevilor, dar a avut ocazia ca, ulterior, în timpul liceului, să întâlnească o serie de lideri politici europeni. „Recompensa pentru toată munca grea depusă a venit prin vizitele în străinătate şi sutele de oameni pe care i-am cunoscut”, adaugă timişoreanca.

Consilier al elevilor


La câteva luni de la intrarea la liceu, tânăra voluntară avea să descopere tainele administraţiei publice, ajungând să facă parte din Consiliul Local al Elevilor, o variantă prin care tinerii puteau organiza evenimente pentru semenii lor.

Chiar dacă nu a reuşit să fie aleasă primăriţă, postul fiind ocupat de una dinte cele mai bune prietene ale sale, bănăţeanca a reuşit să îşi continue cariera. Larisa Stan a devenit preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor, de unde a fost remarcată de ONG-uri din străinătate.

Hotărâtă să reuşească


Studentă în anul II, Larisa continuă să cocheteze cu mediul non-guvernamental, dar are şi două locuri de muncă. „Nu am vrut decât să arăt că dacă un tânăr vrea să obţină ceva, nimic nu îl poate împiedica”, conchide Larisa Stan. Tânăra speră că odată cu finalizarea studiilor să poată câştiga un post la adevărata Primărie a Timişoarei, de unde să poată ajuta şi alte categorii sociale decât tinerii.

Întrebări şi răspunsuri


De unde îţi vine energia pentru atâtea activităţi?

E destul de simplu de înţeles: fac mult sport. Să spunem că am reuşit să dau jos o serie de kilograme prin mersul de jos între toate activităţile. Mi-a fost frică să încerc pastilele minune şi mi-am zis că e mai simplu şi mai bine să încerc sportul tradiţional, la sală, alături de o dietă echilibrată.

Te ajută cu ceva în viitoarea carieră proiectele în care ai fost implicată?
Teoretic, da. În practică e ceva mai complicat. Peste graniţă, compania angajatoare pune mare accent pe modul în care cei care aplică pentru un post îşi petrec timpul liber. Cu cât eşti mai implicat în viaţa comunităţii, cu atât creşte mai mult şansa de angajare.

Ce-i place
„Iubesc plimbările în natură alături de iubitul meu. Îmi place să îmi ştiu prietenii fericiţi, sănătoşi, astfel încât să îmi petrec serile cu ei, în oraş, depănând amintiri frumoase şi pregătind planuri de viitor. O altă plăcere o reprezintă călătoriile, dar cum este criză, e tot mai greu de îndeplinit ultima dorinţă”.

Ce nu-i place
„Nu îmi sunt deloc simpatici oamenii care pun etichete fără să cunoască «victima». Eu un lucru atât de greşit, dar foarte greu de schimbat. Nu îmi plac oamenii care sunt dispuşi să ofere o mână de ajutor doar dacă au ei de câştigat”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite