Rom dintr-un clan ţigănesc reţinut pentru că a tras cu pistolul în centrul Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Pleşca a fost reţinut de procurori în această dimineaţă
Ioan Pleşca a fost reţinut de procurori în această dimineaţă

Ioan Pleşca, de 39 de ani (foto stânga), care face parte din clanul lui Vişinel, a fost reţinut astăzi de procurorii timişoreni, pentru 24 de ore, după ce a tras cu pistolul în rivali.

Pleşca şi oamenii lui Vişinel i-au atacat pe cei din clanul rival, sâmbătă, pe splaiul Tudor Vladimirescu, lupta purtându-se cu săbii şi pistoale cu bile de cauciuc. Ioan Pleşca a fost reţinut de procurori, dar probabilitatea să fie dus la arestare este destul de mică, deoarece ceilalţi ţigani refuză să facă plângere. „Nu am făcut nimic, sunt nevinovat. Nu e pistolul meu”, a spus Ioan Pleşca, în această dimineaţă.

Poliţiştii au anchetat aseară mai mulţi membri ai clanului Cârpaci, respectiv ai clanului Vişinel, însă nu au putut stabili cu exactitate desfăşurarea evenimentelor. Cele două clanuri sunt înrudite şi întreg scandalul a pornit de la o judecată ţigănească neonorată. Se pare că liderul clanului Cârpaci ar fi omorât în urmă cu 20 de ani pe un membru al clanului Vişinel în Franţa. Pedeapsa stabilită de stabor a fost ca lună de lună Cârpacii să plătească despăgubiri clanului Vişinel.

În urmă cu un an, acelaşi clan ţigănesc a bătut-o cu sălbăticie şi a ameninţat-o cu moartea pe avocata Carmen Obârşanu în centrul oraşului.Avocata susţinea atunci că a fost bătută cu pumnii şi picioarele sub ochii îngroziţi ai clientului său, pe care îl apără într-un proces cu romii. „Ţiganii dărâmau gardul clientului meu şi am venit să văd ce s-a întâmplat. La plecare am traversat strada şi am fost înconjurată de trei bărbaţi şi trei femei. Ei m-au lovit cu pumnii, iar ele cu tocul pantofilor până m-au umplut de sânge", a spus victima.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII PRIVIND CONFLICTUL DE ATUNCI

Confruntarea dintre clanurile de ţigani nu a durat decât câteva minute. Bătaia a avut loc în centrul Timişoarei, pe splaiul Tudor Vladimirescu.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

image

La faţa locului au ajuns poliţişti, jandarmi, dar şi mai multe ambulanţe. Oamenii legii au găsit în curtea palatului familiei Cârpaci trei cartuşe goale.

Ancheta poliţiştilor arată că pe lângă taxa de protecţie cerută de una dintre familiile de ţigani de la clanul Cârpaci are în spate o ceartă mai veche. În urmă cu 20 de ani, familia Cârpaci nu şi-ar fi respectat pedeapsa stabilită de instanţa ţigănească de judecată.

image

Surse din rândul anchetatorilor susţin că ţiganii care ar fi atacat clanul Cârpaci provin din rândul familiei conduse de Vişinel, un alt lider al rromilor din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite