Băiatul şi fetiţa maestrului Ioan Holender vor cânta la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Operei din Viena a fost desemnat ambasador onorific al Timişoarei. Ioan Holender militează pentru ca Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană. În cinstea marelui om de cultură va fi organizat şi un concert, la sfârşitul lunii mai.

Anul trecut, la Viena a fost mare sărbătoare. Mii de oameni, printre care preşedintele Austriei şi alţi lideri politici importanţi, s-au adunat la concertul de adio organizat în cinstea timişoreanului Ioan Holender, care a condus Opera din Viena timp de 20 de ani, fiind cel mai longeviv director din istoria instituţiei. Cireaşa de pe tort a fost pusă de cei 54 cei mai mari artişi ai muzicii clasice din lume, artişti care se adună într-un singur loc o dată în viaţă. În acest an, va fi organizat un concert în cinstea lui Ioan Holender şi la Timişoara, la Sala Capitol, intitulat „Ioan Holender şi invitaţii săi”. Evenimentul are loc sâmbătă, 28 mai, şi sunt aşteptaţi mii de spectatori.

Surpriză absolută

Organizatorii concertului de la Timişoara recunosc că evenimentul nu se va putea compara cu cel de la Viena. Spre exemplu, acolo concertul a ţinut şase ore. La Timişoara, programul estimat este de două ore. „În prima parte vor fi cântăreţi artişti români care au făcut şi fac o mare carieră internaţională, soprana Anita Hartig, tenorul Ilincăi, tenorul Pop, basistul Balint de la Frankfurt, Simina Ivanca, reprezentantă a Timişoarei”, a spus Ioan Holender.

Programul mai cuprinde un film de 10 minute despre viaţa lui Holender, iar trei actori de la cele trei teatre din Timişoara vor citi texte din interviurile acordate de-a lungul timpului de maestru. Organizatorii nu au stabilit încă dacă se va intra pe bilet sau gratuit. Concertul din 28 mai conţine şi o surpriză absolută: copiii lui Ioan Holender, fiica de 13 ani şi băiatul de 19 ani, vor cânta cu ocazia concertului dedicat  tatălui lor.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite