Corpul de Control al Primului-Ministru: actele Primăriei Timişoara, făcute la fata lui tata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de Control al Guvernului a constatat că beizadeaua secretarului Ioan Cojocari are lipici la contracte cu primăria. Printre nereguli, inspectorii au constatat că majoritatea contractelor notariale ale primăriei s-au încheiat la notarul Paula Cojocari, fiica secretarului Ioan Cojocari.

„Adevărul de Seară” a intrat în posesia unui document al Corpului de Control al Primului-Ministru, care a realizat recent un control la Primăria Timişoara. „Serviciul Juridic a încheiat majoritatea actelor notariale cu biroul notarial al fiicei (rudă de gradul întâi) secretarului Primăriei Timişoara, în a cărui subordonare se află Serviciul Juridic”, arată secretarul de stat Sorin Alăzăroaie. Potrivit acestuia, s-a încălcat un articol din legea de prevenire şi sancţionare a corupţiei.

„Funcţionarul public se află în conflict de interese dacă interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”, arată articolul din lege la care face referire secretarul de stat.

Nici ilegal, nici imoral

Potrivit aceluiaşi document, Cojocari a încălcat şi o altă prevedere legală care arată că „în cazul existenţei unui conflict de interese, funcţionarul public este obligat să se abţină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii şi să-l informeze de îndată pe şeful ierarhic căruia îi este subordonat direct”. Secretarul Ioan Cojocari susţine că nu vede o problemă în relaţiile de afaceri dintre primărie şi fiica sa.

„S-a făcut şi anchetă penală de către DNA. S-a verificat. Tot ce este acolo este legal. Din punct de vedere al moralităţii cu atât mai mult pentru că sunt actele cele mai mici şi este siguranţa cetăţeanului. Nu s-a creat niciun prejudiciu. Nu s-au făcut numai la ea, s-au făcut peste tot”, a spus Ioan Cojocari. Notăriţa Paula Cojocari nu a fost de găsit la birou şi avea telefonul închis, neputând fi contactată până la închiderea ediţiei. Un alt notar cu care Primăria Timişoara colaborează foarte bine este Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, notar la care fiica secretarului Cojocari şi-a făcut stagiatura. Numele Saftei Criste apare şi într-un dosar în care mafia imobiliară a luat terenurile primăriei cu acte false.

„S-a făcut şi anchetă penală de către DNA. Totul este legal. Nu s-a creat niciun prejudiciu“.
Ioan Cojocari, secretar

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite