Reguli ca să prinzi un loc clasa întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că majoritatea părinţilor se înghesuie la începutul lui septembrie să-şi înscrie micuţii la şcoală, listele de înscriere sunt deja deschise pentru cei care vor un loc la o şcoală bună. În Timiş există peste 6.000 de locuri în clasa întâi. În total, în Timişoara există 87 de clase pentru micuţi, adică aproximativ 2.200 de locuri.

Printre criteriile de înscriere la o anumită şcoală este şi locul unde locuieşte elevul. Întâietate au micuţii care stau în zona în care se află şcoala la care urmează să înveţe. În cazul în care la şcoala respectivă mai rămân locuri libere, aici se pot înscrie şi alţi elevi, din diferite zone.

Data limită a înscrierilor în clasa întâi este 5 mai. Dacă până atunci, şcolile nu îşi ocupă locurile libere pentru clasa întâi, înscrierile pot continua. Dosarele vor putea fi depuse doar în cazul în care clasele nu şi-au completat numărul de elevi. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş spun că cele peste 6.000 de locuri libere pentru boboci sunt suficiente şi că nu ar trebui să apară probleme.  Doar în Timişoara există aproximativ 2.200 de locuri în clasa întâi, grupate în aproape 90 de clase.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite