Mii de timişoreni se înghesuie să-şi înscrie maşinile. Află cât trebuie să stai la coadă la RAR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de timişoreni au aşteptat ore în şir la RAR
Zeci de timişoreni au aşteptat ore în şir la RAR

Timişorenii se înghesuie pe ultima sută de metri să-şi înscrie maşinile la mâna a doua anul acesta, înainte ca taxele să crească din nou. La Registrul Auto de pe Calea Torontalului este plin de maşini iar la Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din mall cererile parcă nu se mai termina.

Numărul cererilor de înmatriculări auto din primele săptămâni ale acestei luni este aproape egal cu numărul total de cereri dintr-o lună normală. În luna ianuarie a anului 2010 au fost eliberate peste 2.200 de taloane de înmatriculare. De la începutul lunii decembrie, peste 2.100 de timişoreni şi-au înscris maşinile. „Lumea vrea  să-şi înmatriculeze maşinile pentru că oamenii s-au speriat că o să crească taxa pe poluare. Ca o observaţie, a crescut numărul vehiculelor uzate, importate, în principiu", a spus Dinu Leiva, şeful Biroului Inmatriculări şi Evaluări Vehicule. În cursul anilor, nu au fost înregistrate fluctuaţii mari în numărul celor care şi-au înregistrat maşinile. „În noiembrie, decembrie a crescut volumul de muncă", a mai spus comisarul Dinu Leiva.
                   

Zeci de timişoreni au aşteptat ore în şir la RAR Zeci de timişoreni au aşteptat ore în şir la RAR

La RAR coada este lungă şi oamenii aşteaptă aproape jumătate de zi pentru a-şi scoate certificatele. "Stau pentru cartea de identitate. Am cumpărat maşina şi acum vreau să o înmatriculez până nu cresc taxele. Acum e 400 şi ceva de euro taxa, după 1 ianuarie e cu 50 la sută mai mult",a spus Alexandru Marcoane, de 23 de ani, unul dintre şoferii care au aşteptat astăzi mai bine de două ore la coadă.

Zeci de timişoreni au aşteptat ore în şir la RAR Zeci de timişoreni au aşteptat ore în şir la RAR

Chiar dacă şoferii se programează pentru inspecţia tehnică, aşteptarea poate fi foarte lungă.  „Aşteptăm de la ora 11.00. Ideea este să plătim înainte să crească taxele. Maşina este cumpărată de acum o lună şi taxa ar fi undeva la 800 de euro, iar de la anul cred că se va scumpi cu mai bine de jumătate", a spus Ana-Maria Hărăguş. Chiar şi şoferii care îndură frigul pentru a fi siguri că o să reuşească să-şi înscrie maşina sunt conştienţi de înghesuiala din ultima perioadă. „Maşinile sunt programate de acum o lună. Au fost mulţi care au venit în ultima perioadă din cauza ştirii, toată lumea s-a înghesuit", a spus Dorin Sarfi.

Zeci de timişoreni au aşteptat ore în şir la RAR
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite