Preţul apartamentelor din Timişoara este în uşoară creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un portal de imobiliare a prezentat un studiu care arată că, în Timişoara, preţurile apartamentelor noi au crescut. Cu toate acestea, specialiştii spun că pentru următoarea perioadă sunt greu de făcut predicţii în ceea ce priveşte piaţa imobiliară.

Un studiu realizat de portalul imobiliare.ro arată că, în luna aprilie, în Timişoara s-a înregistrat o uşoară creştere a preţurilor apartamentelor. Acelaşi fenomen s-a observat şi în alte oraşe mari din ţară, cum ar fi Constanţa şi Bucureşti, în timp ce în Braşov, Iaşi sau Cluj-Napoca preţurile au scăzut. Este vorba, însă, de variaţii mici. În Timişoara, diferenţa faţă de luna martie este de doar 0,6 procente, metrul pătrat în apartamentele noi ajungând până la suma de 861 de euro. Pentru că variaţiile sunt mici, preţul solicitat pentru apartamentele vechi scoase la vânzare a rămas practic constant.

Conform aceluiaşi studiu, în Timişoara se întâlneşte cea mai mare diferenţă de preţ faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, aproape 15 procente. Acelaşi studiu spune că, deocamdată, „Prima Casă 4" îi lasă indiferenţi pe locuitorii din marile oraşe. Specialiştii mai spun că sunt greu de făcut predicţii pentru evoluţia imobiliarelor în următoarele luni.  „Nu se distinge o tendinţă clară pe care o urmează sectorul rezidenţial", a declarat Daniel Crainic, marketing manager al portalului imobiliare.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite