Piaţa intră în hypermarket: de ce sunt mai bune merele de Liebling decât cele din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii vor putea cumpăra din hypermarket fructe şi legume produse în Timiş în locul celor importate din ţări precum Italia, Turcia sau Polonia. Unul dintre marile lanţuri de hypermarketuri din oraş a anunţat un proiect care deschide calea producătorilor locali către clienţii magazinelor mari.

Vremurile în care timişorenii erau nevoiţi să cumpere fructe şi legume produse în serele din străinătate şi importate în cantităţi mari de hypermarketuri au toate şansele să apună. Producătorii locali din Timiş sunt la un pas să ajungă la o înţelegere cu un lanţ de hypermarketuri, astfel încât legumele şi fructele autohtone să-şi facă loc pe rafturi. „Eu de trei ani îmi vând merele în pieţe. Nu are rost să produc mult pentru că nu am unde să vând toată marfa. Decât să importe, mai bine să promoveze produsele naturale, care au gust, că sunt crescute în grădini”, a spus Alexandru Drăgoi, producător de mere.

Reprezentanţii hypermarketurilor spun că preţurile de la rafturi vor scădea. „România are capacitatea să hrănească 100 de milioane de oameni”, a spus Michel Lamoot, directorul lanţului de hypermarketuri. Planul următor este ca şi produsele nealimentare realizate în Timiş să fie vândute în marile magazine.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite