TIMP LIBER: Horia Brenciu vine în „celebrul” Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astfel caracterizează regiunea noastră artistul pe site-ul său. Pe lângă concert, timişorenii vor avea parte şi de alte surprize în acest weekend. Sfârşitul de săptămână programează la Timişoara concerte atât pe gustul melomanilor, cât şi al petrecăreţilor.

Unul dintre cei mai populari oameni din show-biz-ul românesc, Horia Brenciu, va oferi spectacol în această seară, în clubul Fratelli. „Ce artist nu şi-ar dori să cânte în Timişoara? Ce om n-ar vrea să fie cel puţin o seară din viaţa lui alături de oamenii de acolo, din vestul ţării, din celebrul Banat?”, a spus Horia Brenciu pe site-ul său.

Versatul interpret este într-un turneu de promovare al noului său album, „37”, şi concertează alături de HB Orchestra, adică... Horia Brenciu Orchestra. Acesta este cel de-al doilea material discografic solo din cariera artistului.

Tot vineri seara, în clubul Setup cântă trupa Persona, la No Name „prestează” Dan Andrei,  atmosfera din Heaven Studio va fi întreţinută de Djuma Soundsystem, iar la Pure Afterhours Club e invitat special Negru.

Jazz, funk şi R&B

Sâmbătă seara, sala Capitol a Filarmonicii Banatul va găzdui concertul „00:59 m de muzică nouă”. Proiectul a început la iniţiativa pianistului Sebastian Spânache care, alături de muzicieni cu care a mai colaborat, s-a gândit să transpună şi să rearanjeze compoziţiile sale pentru un sextet. Astfel, alături de pianul său, amalgamul de jazz, funk, latino, R&B şi aşa mai departe, va fi redat de chitară, trompetă, contrabas, tobe şi instrumente de percuţie.

Ideea acestui proiect a fost foarte bine primită de colegii muzicieni, iar de la un mic concert într-un club, acum ceva vreme, s-a ajuns la un turneu naţional, care a cuprins şase oraşe din toate colţurile ţării.

Sâmbătă seara, timişorenii mai pot asculta muzică bună în Scottish Pub, unde pe scenă va „evolua” bine cunoscutul blues-man Mike Godoroja, în timp ce „alternativii” de la Grimus au programat un concert în Setup. Amatorii de clubbing pot dansa la No Name pe muzica mixată de Petre Inspirescu, în timp ce doritorii o pot vedea pe Daniela Crudu la Heaven Studio. Duminică, clubul Daos va găzdui concertul trupei bucureştene Astero, care îşi promovează albumul de debut, intitulat „Voi, noi şi maimuţele”.

Primul târg cu articole de sezon


O nouă ediţie a expoziţiei cu vânzare Expo Fashion are loc şi în acest weekend la Timişoara. Mai bine de 60 de producători şi comercianţi din ţară şi din străinătate au venit să-şi etaleze produsele la Timişoara. Toate articolele expuse sunt la preţuri speciale. Astfel, timişorenii îşi pot completa garderoba de iarnă cu articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi cu accesorii sau echipamente sportive. Evenimentul are loc în pavilionul mobil montat în zona Circumvalaţiunii, la intersecţia cu Gheorghe Lazăr.

Maraton dedicat oraşului


Timişorenii sunt invitaţi să facă mişcare la sfârşitul săptămânii, în cadrul Maratonului Timişoarei.  Startul se va da duminică la ora 10.00, în Piaţa Victoriei. Cei prezenţi la a XI-a ediţie vor asista şi la demonstraţii de arte marţiale, dar şi la un spectacol de dans sportiv. Anul acesta, timişorenii se pot înscrie la proba de alergare, pe un traseu de 10 kilometri, la semi-maraton, pe un traseu mai lung de 21 de kilometri, sau la maraton, pe un traseu de peste 42 de kilometri.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite