Gripa nouă a făcut prima victimă la Timişoara. Află cum te poţi feri de virusul AH1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virusul AH1N1 a fost confirmat în cazul unei gravide internate la spital. Tânăra de 27 de ani s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara cu simptome ale gripei.  

La un an de la epidemia de gripă nouă din zona de Vest, la Timişoara a fost confirmat un nou caz de infestare cu virusul AH1N1. O gravidă în şase luni a fost internată, săptămâna trecută, la Spitalul „Victor Babeş“. „A avut simptome de gripă, s-au recoltat probe pentru analize de laborator şi a venit confirmarea că este gripă nouă. Pacienta e cu stare generală bună. Urmează să se facă izolare în spital. Pacienta urmează un tratament doar cu simptomatice, femeia refuzând tratamentul cu Tamiflu”, a spus Virgil Musta, medic în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

AH1N1 s-a întors la Timişoara: prima victimă este o femeie gravidă

Cazuri izolate

Anul acesta, la Timişoara nu au mai apărut alte cazuri de gripă nouă, nici măcar suspiciuni. Medicii timişoreni sunt de părere că în această iarnă cazurile vor fi mai puţine şi izolate, situaţia unei epidemii find puţin probabilă, datorită numărului mare de persoane care s-au vaccinat iarna trecută. „Este posibil să fie cazuri, dar nu în număr atât de mare. Epidemia de anul trecut a făcut parte din pandemia europeană. Probabil nu se va mai declanşa o pandemie, posibil epidemii mici sau cazuri izolate”, a spus Virgil Musta.  Reprezentanţii Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Timiş spun că vaccinul antigripal distribuit în cabinetele medicilor de familie în această toamnă conţine tulpina virusului AH1N1.

„Vaccinarea se face prin intermediul cabinetelor medicilor de familie. Doze de vaccin sunt suficiente. Toţi medicii de familie care cer de la noi dozele de vaccin le pot ridica”, a spus Dana Şpac, purtător de cuvânt în cadrul DSP Timiş. Iarna trecută, peste 25.000 de persoane din judeţ au acceptat să fie vaccinate împotriva virusului AH1N1. Timişorenii sunt sfătuiţi să fie totuşi mai grijulii cu sănătatea lor. „Să evite locurile aglomerate, să evite contactul cu persoanele bolnave, dar şi să-şi crească rezistenţa la boli luând vitamina C”, a sugerat Virgil Musta.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite