Străduţele şi trotuarele oraşului sunt „sticlă”. Aleea Studenţilor este un patinoar natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii circulă liniştiţi pe bulevardele mari. Pietonii o fac însă pe riscul lor. Una din cele mai circulate străzi pietonale, Aleea Studenţilor, este îngheţată. Nimeni nu îşi asumă sarcina curăţării gheţii.

Chiar dacă nu a mai nins de aproape două săptămâni, pe străzile din Timişoara încă se circulă greu. Pe bulevardele principale sunt curăţate, însă străzile mici sunt un real pericol. Nimeni nu a aruncat substanţe antiderapante pe gheaţă. La cea mai mică frână, maşinile patinează mai ceva ca săniile, iar unii şoferi nu au putut evita tamponările. „Nu am mai avut ce să fac. Am alunecat şi l-am lovit din spate. Noroc că nu am avut viteză”, a spus Ciprian Matei, un şofer timişorean.

Patinoar natural

Cele mai multe probleme sunt în partea de sud a oraşului, unde acţioneaza Societatea de Drumuri Municipale. „Noi acţionăm cu toate forţele, dar în unele situaţii se intervine şi într-o zi se formează din nou gheaţă. Pe unele străzi sunt parcate maşini şi nu putem interveni”, a spus directorul de la Drumuri Municipale, Octavian Bulboacă. Trotuarele sunt însă adevărate curse pentru pietoni. În acest caz, este problema proprietarilor de imobile care au uitat să cureţe gheaţa. O situaţie specială este pe Aleea Studenţilor, intens circulată de tineri.

Zona pietonală este acoperită în totalitate de gheaţă, iar tinerii se chinuie să ajungă la şcoală şi să se întoarcă acasă. Unii dintre tineri chiar se bucură şi au transformat aleea în patinoar. Chiar dacă în această parte a oraşului trebuie să intervină Drumuri Municipale, directorul firmei spune că are atribuţii doar pe partea carosabilă. În aceste condiţii, pericolul poate fi îndepărtat doar când vine căldura.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite