„Creierul” mafiei imobiliare, la un pas de sentinţă. Crezi că va fi condamnat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francisc Kelemen şi-a recunoscut şi în faţa judecătorilor acuzaţiile aduse de procuror, iar asta va grăbi judecarea sa. Pentru că a  contribuit la „arderea” unor etape din proces și economisirea unor bani, Kelemen va primi și o reducere a pedepsei. 

Legea Micii Reforme din Justiţie poate accelera procesul în cazul lui Francisc Kelemen, considerat „eminenţa cenuşie” a afacerilor cu acte false. La ultimul termen din process, înainte de începerea audierilor, Kelemen şi-a asumat toate acuzaţiile aduse de procuror în faza de urmărire penală.

Această mişcare, prin care „Feri” contribuie la eliminarea unor proceduri, îi aduce din start o reducere a pedepsei cu o treime. Odată cu recunoaşterea faptelor, Kelemen este tot mai aproape de o sentinţă, iar la acuzaţiile care îi sunt aduse este greu de crezut că va scăpa fără o condamnare, chiar şi cu suspendare.

Premieră la Curtea de Apel


Invocarea unui articol din noul Cod Penal este o premieră la Curtea de Apel Timişoara. Judecătorii nu s-au mai confruntat până acum cu un astfel de caz, iar judecătorul a rămas în pronunţare. Care va fi următoarea etapă nu se ştie cu exactitate, dar este foarte posibil ca la următorul termen Kelemen să îşi afle sentinţa. „Legea îi oferă inculpatului posibilitatea să îşi asume acuzaţiile, nu precizează şi cum o va aplica judecătorul”, a spus avocatul lui Kelemen, Dorin Cuţ.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite