Exploziile care nu trezesc justiţia: anchete fără final la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casă explodată în Timişoara
Casă explodată în Timişoara

Ultima explozie a avut loc duminică şi este anchetată de poliţişti. Celelate două sunt cazuri în care ancheta nu s-a încheiat.

O explozie puternică le-a dat trezirea timişorenilor din cartierul Mehala, duminică dimineaţa. Locuitorii de pe strada Cloşca au văzut imobilul de la numărul 74 în flăcări. Doi tineri, Alexandru Ristin, de 16 ani, şi Alexandra Anderschutz, de 21 de ani, au fost scoşi de sub dărâmături de vecini. Starea fetei este mai gravă.

„Explozia a fost provocată de o acumulare de gaze naturale în interiorul imobilului. Primele investigaţii efectuate au pus în evidenţă existenţa unor scăpări de gaze pe reţeaua de distribuţie stradală, mai precis pe branşamentul de gaz din proximitatea imobilului”, se arată într-un comunicat al E-on Gaz România.

Accident similar

În urmă cu aproape doi ani, în 8 decembrie 2008, o casă de pe strada Reşiţei din Timişoara a fost distrusă de o explozie provocată de o acumulare de gaze. Chiriaşul şi un jandarm care a trecut prin faţa casei au fost ucişi, dar procurorii nu au lămurit nici până azi cine este vinovat de producerea exploziei. Asta cu toate că s-a stabilit că muncitorii firmei care făcea lucrări în zonă au agăţat o ţeavă de gaz cu cupa excavatorului, pe care au rupt-o, însă nu au anunţat. Gazul s-a acumulat în casă, care a sărit în aer în momentul în care locatarii au aprins gazul dimineaţa.

„Nu îmi explic de ce procurorii au dat neînceperea urmăririi penale în cazul accidentului de muncă în care a pierit fiul meu. Eu am contestat această măsură a procurorului şi am depus o plângere împotriva acestei rezoluţii la Tribunalul Timiş”, a spus Petru Bartulov, tatăl uneia dintre victime.

Explozie fără vinovaţi

O trupă de muncitori care făcut săpături în zona Ronaţ a mai aruncat o casă în aer după ce a rupt ţevile şi nu a chemat muncitorii E-on, în mai 2008, pe strada Alexandru Vlahuţă din Timişoara. Clădirea a fost complet distrusă de o explozie, după ce conducta de gaze a fost fisurată, în urma altei lucrări de infrastructură stradală. Procurorii nu au lămurit nici astăzi cine sunt vinovaţii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite