Familii condamnate să fie sinistrate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din 15 ianuarie, când pompierii au intervenit, blocul de garsoniere nu a mai fost locuit
Din 15 ianuarie, când pompierii au intervenit, blocul de garsoniere nu a mai fost locuit

Chiar dacă nu mai locuiesc în apartamentele afectate de suflul exploziei de mai bine de două luni, oamenii plătesc facturi grele la întreţinere.

De aproape trei luni, în blocul afectat de explozie din Calea Girocului nu se mai întâmplă nimic. Cele 90 de garsoniere nu mai sunt locuite pentru că în orice moment blocul se poate prăbuşi. Proprietarii s-au mutat în internatele puse la dispoziţie de municipalitate, în timp ce chiriaşii şi-au găsit noi locuinţe şi speră că experienţa prin care au trecut la mijlocul lunii ianuarie nu se va repeta.

Nu şi-au ţinut promisiunea

Multe dintre cele 30 de persoane care şi-au găsit adăpost temporar la internatul Colegiului Tehnic „Henri Coandă” au avut nevoie de consiliere terapeutică, zgomotul din dimineaţa zilei de 15 ianuarie rămânându-le întipărit adânc în memorie. Atunci, o butelie montată în grabă a explodat după o acumulare de gaze, două dintre cele patru etaje ale imobilului situat pe strada Constantin Brăiloiu fiind total distruse.

Autorităţile locale au anunţat atunci că blocul va fi reabilitat din fonduri de stat. „Săptămânal mergem la prefectură să ne interesăm cât timp vom mai trăi în exil. Răspunsul e acelaşi: încă nu au fost aprobate fondurile, iar procedura mai poate dura o zi sau câteva luni, iar blocul poate să pice până atunci”, a spus Nicu Daniela, administratorul imobilului.

În continuare, zi şi noapte, oamenii legii păzesc imobilul întrucât mulţi dintre proprietari nu au avut posibilitatea să-şi evacueze în totalitate bunurile. La intrarea în imobil, puţinii vizitatori pot observa că mulţi dintre proprietarii de garsoniere nu şi-au plătit cheltuielile pe luna decembrie şi nici ianuarie.
„Oamenii sunt sărmani. Dacă înainte de abia strângeam banii, acum îi las în pace până o să ne întoarcem cu toţii acasă”, adaugă administratorul. În casa scării, comunitarii şi jandarmii mai păzesc şi un maldăr de scrisori neridicate, majoritatea fiind alte facturi greu de suportat.

Până şi afaceriştii suferă din cauza sinistraţilor

Odată cu evacuarea proprietarilor de garsoniere, micile buticuri de pe strada Constantin Brăiloiu s-au închis, până când oamenii se vor întoarce acasă. „Nu m-au mai lăsat să ţin magazinul deschis. În plus, oamenii nici nu mai circulau pe strada noastră”, a spus Dănuţ Mihuţ, unul dintre proprietarii afectaţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite