Planuri pentru şcolile din Timişoara: un nou profil la liceu şi mai multe locuri la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 40 la sută dintre elevii timişeni optează pentru liceele cu profil tehnologic
Aproape 40 la sută dintre elevii timişeni optează pentru liceele cu profil tehnologic

Învăţământul timişorean va primi o altă formă din toamna anului viitor. La finale de an reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş au stabilit ce schimbări vor fi făcute în ceea ce priveşte şcolile din capitala Banatului.

Începând din toamnă, în Timiş vor exista 879 de grupe de grădiniţă în 355 de instituţii, în care vor putea învăţa aproximativ 20.900 de copiii. Anul acesta, în judeţ există puţin peste 21.000 de copiii care învaţă în 862 de grupe. „Situaţia se datorează unei scăderi a populaţiei şcolare care este în scădere în mediul rural şi oarecum în scădere în urban", a spus Francisc Halasz, inspector adujunct. Mai mult, inspectorii Au stabilit cum vor fi distribuite clasele a noua pentru următorul an şcolar, dar şi ce se va întâmpla cu şcolile la care interesul pentru înscrieri a fost mic.

„Colegiul Tehnic Regele Ferdinand va prelua Grupul Şcolar Tănăsescu pentru că acolo am avut probleme cu privire la planul de şcolarizare.Din cele două licee sperăm să facem unul puternic", a spus Marin Popescu, inspector general. Mai mult, de la anul, elevii vor putea opta pentru un profil nou, acela de mecanic de aeronave. „În urma unui protocol încheiat între ISJ şi Carpatair Timişoara, vom dezvolta trei clase de mecanici aeronave la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand şi Henri Coandă", a mai spus Popescu. Liceul Grigore Moisil şi Grupul Şcolar Auto vor prelua şcolile generale 22 şi respectiv 29.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite