Contrabandiştii au câştigat: duty-free-urile sunt reaprovizionate cu ţigări şi alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin decizia instanţei se dă verde şi la turismul de duty-free
Prin decizia instanţei se dă verde şi la turismul de duty-free

După ce instanţa a decis că duty-free-urile sunt acoperite din punct de vedere legal, proprietarii se pregătesc de aprovizionare.

De la Jimbolia şi Moraviţa până la Cenad, patronii au început aprovizionarea, mai ales că multe din punctele lor de lucru au rămas fără celebrele ţigări şi sticle de alcool care aduceau profituri frumuşele.

Bucuria patronilor se datorează faptului că magazinele din vamă au contestat în instanţă ordinul ministrului şi au câştigat. Decizia luată de Curtea de Apel din Ploieşti prevede că operaţiunile de comercializare a tutunului şi alcoolului sunt perfect legale, astfel că în câteva zile rafturile vor fi din nou pline.

„Eu vroiam să închid de tot magazinul că nu mai aveam profit. Planul era ca în locul lui să construiesc un minioutlet de haine de firmă. Acum că decizia ministerului a fost anulată, mă reîntorc la obiectul de activitate iniţial”, spune Adrian Titelu, patron al unui lanţ de duty-free-uri. Şi magazinele din Caraş-Severin se pregătesc să se aprovizioneze. „Am primit o notificare de la cele două magazine din vamă, care ne cer reluarea comercializării de ţigări şi alcool”, a spus ofiţerul de presă al Direcţiei Regionale Vamale, Simona Lazăr. Patronii magazinelor spun că vor renunţa la discounturile de preţ practicate până acum.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite