„Greii“ cu diplomele obţinute în Timişoara: patru miniştri şi procurorul general, şcoliţi în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru actuali miniştri şi-au finalizat studiile în Banat, la diferite facultăţi. Dintre parlamentari, opt senatori sunt absolvenţi de Politehnică. De asemenea, procurorul general este doctorand la Facultatea de Drept.

Timişoara este un important centru universitar, lucru adeverit de numărul mare de studenţi care învaţă aici, dar şi de „greii” care şi-au „tocit“ coatele pe băncile şcolilor din Banat. Patru miniştri din actualul Guvern sunt absolvenţi ai unor facultăţi din Timişoara.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a absolvit în 1973 Institutul Agronomic din Timişoara. Gheorghe Ialomiţeanu, ministrul Finanţelor, este un alt demnitar care a terminat facultatea în Timişoara, absolvind Universitatea de Vest în 1983. Aceeaşi universitate a absolvit-o ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a terminat Institutul de Ştiinţe Economice în 1977. Tot Universitatea de Vest a absolvit-o şi ministrul Economiei, Ion Ariton, care a fost licenţiat în Ştiinţe Economice în 1984.



Ion Ariton, ministrul Economiei
    Gheorghe Ialomiţeanu




Valeriu Tabără                   Laszlo Borbely, ministrul Mediului

Blaga, absolvent la „Poli”



Pentru toţi absolvenţii de renume de la Universitatea de Vest, rectorul a propus înfiinţarea unui registru de onoare. „Cine face fapte reprobabile nu intră în acel registru, pentru că trebuie să fie persoane fără cusur”, a explicat rectorul Ioan Talpoş. Un nume cu rezonanţă care a absolvit în Timişoara este şi fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, care a absolvit Facultatea de Mecanică în 1981. Alături de acesta, în Parlament sunt şapte senatori absolvenţi ai Politehnicii din Timişoara.

Potrivit rectorului Universităţii Politehnica, Nicolae Robu, ceilalţi şapte senatori care au terminat "Poli" sunt: Dorel Borza, Petru Filip, Ovidiu Marian, Dorin Păran, Mihai Stănişoară (fostul ministrul al Apărării), Ioan Mang şi...Nicolae Robu. De asemenea, doi dintre deputaţii care au absolvit facultatea în Timişoara sunt Horia Cristian şi Viorel Oancea.



Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi (foto sus stânga), este un alt nume mare care îşi leagă studiile de Timişoara, fiind doctorand la Facultatea de Drept. Kovesi îl are coordonator pe avocatul Viorel Paşca. „A avut şi ea probleme. Nu pot fi de acord cu ea numai pentru că e procuror general. Asta e la serviciu”, a spus profesorul-avocat. Controversatul şef al Fiscului Sorin Blejnar (foto sus dreapta) este şi el absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, obţinând licenţa şi o diplomă de masterat.

image
Gheorghe Ialomiţeanu
image
Laszlo Borbely, vicepreşedinte al UDMR
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite